Πρόσωπα ελληνικής καταγωγής που βρίσκονται στα περιβόητα Panama Paper ως διαχειριστές εξωχώριων εταιρειών, ως ιδιόκτητες, ακόμη κι ως μέλη των συμβουλίων τους μπαίνουν στο στόχαστρο της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς που ελέγχουν για φοροδιαφυγή σε λίστες (Λαγκάρντ, Μπόργιανς και άλλες) ανανμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να στείλουν αιτήματα δικαστικής συνδρομής στις δικαστικές αρχές του Παναμά. Στόχος τους είναι ο εντοπισμός των πραγματικών δικαιούχων των εταιρειών.

Το σκάνδαλο με τα Panama Papers σε πολλές χώρες (Ισλανδία, Μάλτα) προκλήθηκε όταν δημοσιοποιήθηκαν λίστες ατόμων που διακινούσαν και μαύρο χρήμα μέσω εταιρειών με έδρα τον Παναμά. Για τη χώρα μας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της  International Consortium of Investigative Journalists (Ένωση Ερευνητών Δημοσιογράφων) περιλαμβάνονται τα ονόματα του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου, Σπ. Μεταξά, Κων. Λαναρά, Π. Πετρίδης, Α. Πατούνης και άλλων.

Για όλους τους αναφερόμενους στα Panama Papers διενεργείται εδώ και μήνες έρευνα αφού σχετικά στοιχεία έχει παραδώσει στους εισαγγελείς και ο Ερβέ Φαλτσιανί.