Στο πρώην εργοστάσιο της καπνοβιομηχανίας Κεράνη πρόκειται να μεταστεγαστεί το υπουργείο Οικονομικών, με τη μετακόμιση των υπηρεσιών του υπουργείου στη Λεωφόρο Θηβών, στο Δήμο Νίκαιας-Ρέντη, να πραγματοποιούνται σταδιακά μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε ο Τρύφων Αλεξιάδης, σύμφωνα με τα οποία σήμερα το Δημόσιο δαπανά 221.000 ευρώ το μήνα ως ενοίκιο για ένα άδειο κτίριο την ώρα που μπορεί να υπερκαλύψει με τη χρήση του τις ανάγκες στέγασης όχι μόνο των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και άλλων υπηρεσιών του Δημοσίου.

Όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός σήμερα το υπουργείο Οικονομικών για τις ανάγκες στέγασης 1.027 υπαλλήλων του σε επτά διαφορετικά κτίρια δαπανά 232.000 ευρώ το μήνα ως ενοίκιο ενώ για το συγκεκριμένο κτίριο το ενοίκιο είναι 221.000 ευρώ το μήνα και μπορεί να στεγάσει 2.300 υπαλλήλους με 506 θέσεις πάρκινγκ. Πολύ περισσότερους δηλαδή από τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης άσκησε κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις, γιατί δεν αξιοποίησαν το συγκεκριμένο κτίριο και άλλες δυνατότητες μείωσης των δημοσίων δαπανών μέσω της καλύτερης αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου την ώρα που επέλεγαν να μειώνουν δαπάνες με απολύσεις και μειώσεις μισθών.