Τη επισήμανση ότι δεν συμφωνεί με την επιβολή περιορισμών στη μετανάστευση και την αναστολή του προγράμματος υποδοχής προσφύγων που προώθησε με διάταγμα ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, έκανε χθες η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Όπως τόνισε δεν συμφωνεί με την συγκεκριμένη πολιτική. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Τουρκία, η Μέι ερωτήθηκε τρεις φορές για το διάταγμα του Τραμπ.

Στη συνέχεια απάντησε ότι η Ουάσιγκτον έχει την ευθύνη για τη χάραξη της πολιτικής της όσον αφορά τους πρόσφυγες. Μετά την επιστροφή της στο Λονδίνο, ωστόσο, η εκπρόσωπός της ανέφερε ότι «η πολιτική για τη μετανάστευση στις ΗΠΑ είναι ζήτημα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ακριβώς όπως η πολιτική για τη μετανάστευση σε αυτή τη χώρα οφείλει να χαράσσεται από την κυβέρνησή μας. Αλλά δεν συμφωνούμε με αυτή την προσέγγιση και δεν θα την υιοθετήσουμε. Μελετάμε αυτό το διάταγμα για να εξακριβώσουμε τι σημαίνει και ποιες είναι οι νομικές συνέπειές του, και ειδικότερα ποιες θα είναι οι συνέπειες για τους υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου».

Η εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι πρόσθεσε ότι εάν το διάταγμα επηρεάσει Βρετανούς «θα παρέμβουμε στην αμερικανική κυβέρνηση».