Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα παρουσιάσει αύριο Τετάρτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μια λευκή βίβλο, στην οποία θα αναπτύσσονται επιλογές για την ενίσχυση της ενότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την αποχώρηση της Βρετανίας, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο Γιούνκερ θα πάει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αύριο το απόγευμα, διευκρίνισε ο Σχοινάς, για να παρουσιάσει τη λευκή βίβλο, αφού προεδρεύσει μιας ειδικής συνάντησης με τους επιτρόπους του σήμερα.

Σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους ο κ. Γιούνκερ, ορίζοντας τέσσερις ή πέντε πρακτικούς «δρόμους προς την ενότητα» ή «εναλλακτικές οδούς για συνεργασία μεταξύ των 27», σκοπεύει να προσφέρει στους 27 ηγέτες της μετά Brexit Ένωσης ευρείες επιλογές για να ξεκινήσουν να τις εξετάζουν πριν από τη σύνοδο κορυφής της 25ης Μαρτίου στη Ρώμη.

«Μετά τη Ρώμη θέλουμε να ξεκινήσουμε έναν δημόσιο διάλογο για τις επιλογές αυτές (…) πρέπει να αφορά τους ανθρώπους και ελπίζουμε ότι οι ηγέτες θα ξεκινήσουν αυτή τη διαδικασία», πρόσθεσε ο Σχοινάς στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.