Λίγοι θα έβαζαν στο σπίτι τους μία «πέτρα» που βρωμάει. Όμως ένα ζευγάρι Άγγλων που το τόλμησε, βρίσκεται σήμερα στην ευχάριστη θέση να διαπραγματεύεται την πώλησή της για ποσό άνω των 100.000 δολαρίων!

Ο Γκάρι και η Άντζελα Ουίλλιαμς βρήκαν την περίεργη αυτή πέτρα στην παραλία του Λανκασάιρ όταν έκανε βόλτα στην παραλία και μια μυρωδιά σαν μπαγιάτικα ψάρια, τους «μαγνήτισε». Ακολούθησαν την μυρωδιά και βρέθηκαν μπροστά στον μικρό θησαυρό τους.

Η «πέτρα» δεν είναι τίποτα άλλο από εμετό φάλαινας ο οποίος είναι δυσεύρετος και έχει εξαιρετικά υψηλή αξία αφού τον χρησιμοποιούν μεγάλες εταιρίες για την κατασκευή πανάκριβων αρωμάτων. Μόλις το νέο του ζευγαριού κυκλοφόρησε δύο εταιρίες από την Γαλλία και την Αυστραλία έδωσαν τις προσφορές τους για να την αγοράσουν.

Μάλιστα η συγκεκριμένη, ζυγίζει σχεδόν ένα κιλό περισσότερο από την τελευταία που βρέθηκε το 2013 και πωλήθηκε στην τιμή των 140.000 δολαρίων! Για όσους δεν γνωρίζουν ο εμετός της φάλαινας, μοιάζει με πέτρα καθώς η διαδικασία του διαρκεί ακόμη και χρόνια μέσα στο στομάχι του κητώδους θηλαστικού. Κατά τη διαδικασία αυτή στερεοποιούνται όλες οι τροφές που δεν μπορούν να χωνευτούν για να προστατευτεί το στομάχι της και κάποια στιγμή αποβάλλεται από το στόμα. Οι «πέτρες» αυτές επιπλέουν στη θάλασσα μέχρι να ξεβραστούν σε κάποια ακτή.