Στους εννέα ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην Ιαπωνία την Πέμπτη. Οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 760 σύμφωνα με την ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK.

Νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Κιόντο είχε μεταδώσει ότι ο απολογισμός των νεκρών του σεισμού ανερχόταν σε τρεις ανθρώπους, προσθέτοντας πως πάνω από 470 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το Κιόντο, τουλάχιστον 200.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση στη νομαρχία Κουμαμότο, η οποία επλήγη από τη νέα δόνηση.

Κατά το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) ο σεισμός είχε επίκεντρο μια περιοχή ένα χιλιόμετρο από την πρωτεύουσα της νομαρχίας σε μικρό εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και είχε μέγεθος 7,0 βαθμών. Η ιαπωνική μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία έκανε την εκτίμηση ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 7,3 βαθμών.

Ο σεισμός της Πέμπτης, μεγέθους 6,5 βαθμών, στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον εννέα ανθρώπων, ενώ άλλοι 760 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Την δόνηση ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί.