Η Χίλαρι Κλίντον, που προηγείται στους Δημοκρατικούς του Μπέρνι Σάντερς, κέρδισε τους προκριματικούς της πολιτείας της Νέας Υόρκης, την οποία είχε αντιπροσωπεύσει και ως γερουσιαστής. Αισιόδοξη για την τελική της επικράτηση στη διαδικασία δήλωσε «Διαβλέπω τη νίκη».

Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων ο Ντόναλντ Τραμπ που προηγείται στην μάχη για το προεδρικό χρίσμα κέρδισε άνετα τους προκριματικούς στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Το όριο για να εξασφαλίσει την υποψηφιότητα του κόμματός του πριν το συνέδριο του Ιουλίου είναι οι 1.237 εκλέκτορες.

Μετά την νίκη του στην Νέα Υόρκη ο δισεκατομμυριούχος υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των  Ρεπουμπλικάνων δήλωσε «Είναι σχεδόν μαθηματικά βέβαιο ότι ο Τεντ Κρουζ, θ’ αποκλειστεί από τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα»

Η ψηφοφορία στην πολιτεία ανέδειξε αρκετά προβλήματα στη διαδικασία. Μεταξύ άλλων, τα ονόματα περισσότερων από 125.000 ατόμων εξαφανίστηκαν από τους εκλογικούς καταλόγους, όπου οι εγγεγραμμένοι αγγίζουν περίπου τα 4 εκατομμύρια. Ο οικονομικός διευθυντής της πόλης της Νέας Υόρκης Σκότ Στρίνγκερ, υπεύθυνος για ατασθαλίες στη διοίκηση της πολιτείας, διέταξε έλεγχο του εκλογικού συμβουλίου της πόλης, το οποίο κατηγόρησε ως «μονίμως ανοργάνωτο, χαοτικό και ανεπαρκές».