Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των δημοσιογραφικών ενώσεων, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί. «Δυστυχώς στο πλαίσιο μιας θεολογικής εμμονής, οι δανειστές μας επέμειναν στην κατάργηση του αγγελιοσήμου», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο υπουργός Εργασίας.

Και συνέχισε:  «Η κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση προσπάθησε να υπερασπίσει το αγγελιόσημο ως οιωνεί εργοδοτική εισφορά και όχι ως κοινωνικό πόρο. Δυστυχώς στο πλαίσιο μιας θεολογικής εμμονής οι δανειστές μας επέμειναν στην κατάργηση του αγγελιοσήμου και γι αυτό το λόγο καλέσαμε τη σημερινή συνάντηση ούτως ώστε να δούμε πως ενόψει της νομοθετικής κατάργησης μπορούν να υπάρξουν εναλλακτικοί πόροι διάσωσης του σχετικού πόρου μέσω μιας συμφωνίας μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων στον Τύπο συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού και των σωματείων των εργαζομένων», δήλωσε.

«Διερευνήθηκε αυτή η δυνατότητα σήμερα χωρίς να υπάρξει συμφωνία, αλλά με τη δήλωση από τις δυο πλευρές μιας διάθεσης να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση», πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων των ΜΜΕ αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.