Η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Περιστέρι, στον τρίτο μεγαλύτερο δήμο σε πληθυσμό της Αττικής, αποτελεί την επίσημη έναρξη της στρατηγικής του ανοίγματος στην κοινωνία και κυρίως στην καθημερινότητα των πολιτών.

Είχε βέβαια προηγηθεί η επίσκεψη στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο σχολείο της Αργυρούπολης, αλλά χθες ήταν η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε στη Δυτική Αθήνα, την καρδιά της Β’ Αθηνών, μια περιοχή που γνωρίζει άριστα.

Το… ταξικό πρόσημο που επιδίωξε να θέσει ο κ. Μητσοτάκης, αποτυπώθηκε στις δηλώσεις του, που, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «οι πιο αδύναμοι είναι αυτοί, οι οποίοι πρώτοι πλήττονται από τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πιο αδύναμοι είναι αυτοί, οι οποίοι πλήττονται από τις αυξήσεις των εμμέσων φόρων».

Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη προγραμματιστεί μια σειρά από περιοδείες του προέδρου της ΝΔ σε νέες επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα και έργα υποδομών.

Στόχος του επιτελείου της λεωφόρου Συγγρού είναι να σταλεί η εικόνα ενός εν δυνάμει Πρωθυπουργού που μπορεί να κυκλοφορεί στην κοινωνία, να συζητά με τους πολίτες, να μαθαίνει και να εμπλουτίζει το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Κάτι, που όπως λένε συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ, δεν μπορεί να κάνει ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, με το άνοιγμα στην κοινωνία, ο Πρόεδρος της ΝΔ, συνεχίζει τις κινήσεις «διεύρυνσης», προκειμένου να διαμορφωθεί «αρχιτεκτονική του μεγάλου αποτελέσματος», όπως χαρακτηριστικά λένε συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.

Έτσι, σήμερα θα απευθύνει χαιρετισμό στο 4ο τακτικό συνέδριο της Δράσης, της πολιτικής κίνησης που ίδρυσε ο Στέφανος Μάνος, μπροστά σε ένα… φιλικό ακροατήριο προς αυτόν.

Το συνέδριο αναμένεται να εξελιχθεί σε ένα ακόμα φόρουμ συνάντησης μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Σταύρου Θεοδωράκη, καθώς οι δύο άνδρες είναι και οι μοναδικοί πολιτικοί αρχηγοί που έχουν προσκληθεί και θα απευθύνουν χαιρετισμό την πρώτη μέρα του συνεδρίου.

Είναι, μάλιστα, ενδιαφέρον, πως σύμφωνα με πληροφορίες  ο επικεφαλής του Ποταμιού αρνήθηκε να ανταποκριθεί στην πρόσκληση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, που την ίδια στιγμή διοργανώνει την Πανελλαδική συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Εξάλλου, επικεφαλής της «Δράσης» είναι ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ένας παραδοσιακός «μητσοτακικός», που στο παρελθόν υπήρξε στέλεχος της ΝΔ και ευρωβουλευτής, ενώ έχει συνεργαστεί και με το Ποτάμι, ως υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Σε συνέντευξη μάλιστα που παραχώρησε, σημείωσε πως: «είναι ανάγκη να διαμορφωθεί μια πολιτική συμμαχία με κορμό τη ΝΔ του Κυριάκου».