Τεράστιες ζημιές προκάλεσε στο Εφετείο η έκρηξη που προκλήθηκε στις 3:30 τα ξημερώματα.

Όπως προέκυψε από τον κάλυκα που βρέθηκε στο Εφετείο οι τρομοκράτες πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ τον αστυνομικό που κινήθηκε προς τους δύο βομβιστές.

Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού φρουρός που βρισκόταν μέσα στο χώρο του Εφετείου, ένα βανάκι σταμάτησε έξω από το κτίριο και κατέβηκαν τα δύο άτομα  που τοποθέτησαν τη βόμβα στην είσοδο του Εφετείου. Ένας συνεργός τους περίμενε στο πίσω μέρος του οχήματος και συμπλήρωσε πως σίγουρα υπήρχε και κάποιος οδηγός. Η αντιτρομοκρατική εκτιμά έτσι ότι συμμετείχαν τέσσερα άτομα, ανάμεσα στους οποίους μπορεί να βρίσκεται και ο κατασκευαστής της βόμβας.

Η πλευρά του κτιρίου όπου οι δύο τρομοκράτες τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό μοιάζει βομβαρδισμένη. Μάλιστα από ο ωστικό κύμα προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε κτίρια που βρίσκονται ακόμα και σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων ενώ η περιοχή περιμετρικά του Εφετείου παραμένει αποκλεισμένη από την αστυνομία καθώς αστυνομικοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και της αντιτρομοκρατικής συλλέγουν στοιχεία που θα βοηθήσουν στις έρευνες.

Η αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται ο ΟΛΑ «Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών», ο οποίος μάλιστα στο παρελθόν είχε πραγματοποιήσει επιθέσεις με όπλα, πριν περάσει στις επιθέσεις με βόμβες. Συγκεκριμένα τρομοκράτες της εν λόγω οργάνωσης είχαν πυροβολήσει με καλάσνικοφ στις επιθέσεις κατά των γραφείων της ΝΔ, στην οικία του Γερμανού Πρέσβη και στην Ιραηλινή Πρεσβεία.