Εντυπωσιακό είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Citroen  με την κοινότητα των σέρφερ Rip Curl για την εξέλιξη ενός νεανικού C4 Cactus. Στο C4 Cactus Rip Curl, όπως  ονομάζεται η νέα έκδοση του γαλλικού οχήματος ελευθέρου χρόνου, οι διαφορές είναι τόσο αισθητικές όσο και μηχανικές που βελτιώνουν τη δυνατότητας κίνησης του οχήματος.

Για την αισθητική διαφοροποίηση του μοντέλου έχουν τοποθετηθεί τα πλαστικά καλύμματα σε ματ χρώμα αλουμινίου στου καθρέφτες, στο κάτω μέρος των προφυλακτήρων, στις μπάρες οροφής και φυσικά από τα λογότυπα και τα γραφικά. Διαφορά υπάρχει και στα ελαστικά, που για την surfάτη έκδοση τοποθετήθηκαν τα παντός καιρού Goodyear 205/50 R17 Vector 4Seasons M&S.

cactus-2

Στην καμπίνα των επιβατών την διαφορά κάνουν οι πορτοκαλί λεπτομέρειες όπως οι ζώνες ασφαλείας, τα πατάκια με ίδιου χρώματος ραφές και τα πλαίσια των ηχείων. Ο εξοπλισμός είναι πλούσιος, και φροντίζει για την άνεση των επιβατών αφού περιλαμβάνει σύστημα αυτόματου κλιματισμού, πίσω αισθητήρες στάθμευσης και κάμερα, αυτόματους προβολείς και καθαριστήρες, GPS, cruise control, φιμέ τζάμια και πανοραμική γυάλινη οροφή.

Για την βελτίωση της δυνατότητας κίνησης του οχήματος τοποθετήθηκε το σύστημα Grip Control, που συνδυάζεται με τον κινητήρα βενζίνης PureTech 110 S & S και τον πετρελαιοκινητήρα BlueHDi 100. To Grip Control χρησιμοποιεί το ESP και με ένα εξελιγμένο λογισμικό, επιτυγχάνει καλύτερη πρόσφυση των εμπρός τροχών σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης. Διαθέτει πέντε προγάμματα λειτουργίας: Standard, Sand, Off-Road, Snow και ESP Off.

Οι πωλήσεις της έκδοσης Rip Curl του C4 Cactus θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι.