Σε γρίφο εξελίσσεται το κεφάλαιο ανασχηματισμός για τον Αλέξη Τσίπρα καθώς τόσο το εύρος του κυβερνητικού λίφτινγκ όσο και η χρονική συγκυρία που θα επιλεγεί δεν έχει αποφασιστεί.

Οι «καραμπόλες» που ίσως συμβούν εξαρτώνται κυρίως από την στάση τριών υπουργών που όλο αυτό το διάστημα σήκωσαν μεγάλο βάρος την ώρα που συνάδελφοι τους αποστασιοποιούνταν.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει αποφασίσει να ικανοποιήσει ενδεχόμενο αίτημα τους για αλλαγή χαρτοφυλακίου καθώς αφενός αναγνωρίζει την τεράστια προσπάθεια τους για να κλείσει η διαπραγμάτευση και αφετέρου τους θέλει στην κυβέρνηση.

Ο λόγος για τους υπουργούς κ.κ. Κατρούγκαλο, Τσακαλώτο και Μουζάλα. Ο κ. Κατρούγκαλος σήκωσε το βάρος του νέου ασφαλιστικού και έγινε αποδέκτης επικρίσεων ωστόσο φαίνεται πως έφτασε η ώρα της αναγνώρισης.

Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατάφερε να φέρει μια συμφωνία και είναι πιθανό ο κύκλος του στο ΥΠΟΙΚ να κλείνει εδώ. Θα μπορούσε ωστόσο να μετακινηθεί στο ΥΠΕΞ ή να του προσφερθεί θέση αντιπροέδρου ως ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής του στο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης.

Τέλος, για τον κ. Μουζάλα τα πράγματα είναι αρκετά πιο περίπλοκα. Εφόσον ο κ. Μουζάλας – η υγεία του οποίου είναι επιβαρυμένη το τελευταίο διάστημα – θελήσει να αποχωρήσει από το υπουργείο τότε ενδεχομένως να μην μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο αλλά να «αποστρατευτεί» πολιτικά.