Σύγχρονο φορέα ανάδειξης της Μανιάτικης πολιτιστικής κληρονομιάς και της κοινωνικο-οικονομικής της εξέλιξης, τόσο στον τοπικό πληθυσμό και ειδικότερα στη νέα γενιά, αλλά και σε επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, φιλοδοξεί να αποτελέσει το Κέντρο Πολιτισμού Ανατολικής Μάνης.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ανατολικής Μάνης, το οποίο στεγάζεται στο πλήρως αναπαλαιωμένο κτίριο του Παλαιού Παρθεναγωγείου στο κέντρο του Γυθείου, ανοίγει επίσημα τις πύλες του στο κοινό.

Το ΚΠΑΜ, πέραν της μαγευτικής διαδραστικής πολιτιστικής εμπειρίας που υπόσχεται στον επισκέπτη αποτελεί και ιδανικό προορισμό για οικογένειες και μαθητές. Σκοπός του είναι, να προβάλλει την ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα του Δήμου της Ανατολικής Μάνης, την σημαντική τοπική φυσιογνωμία, παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων την προβιομηχανική και πρωτοβιομηχανική Μάνη, εστιάζοντας στο κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο της περιοχής και συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά στην κοινωνικοοικονομική και τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.