Με Κοινοβουλευτική Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Σπανάκης ζητά την ηλεκτρονική χορήγηση κλειδάριθμου, μέσω ειδικής εφαρμογής της ΑΑΔΕ προσκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών και των εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ.

Ο κ. Σπανάκης αναφέρει: «Τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες φορολογούμενοι καλούνται να υποβάλλουν στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Μηχανισμού εφαρμογής των μέτρων στήριξης των εργαζομένων με εξαρτημένη εργασία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού COVID-19, την Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζόμενου προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ. Η πρόσβαση στο Μηχανισμό εφαρμογής των μέτρων στήριξης των εργαζομένων πραγματοποιείται με τη χρήση κωδικών Taxisnet»  και συμπληρώνει: «Δυστυχώς, χιλιάδες φορολογούμενοι δεν διαθέτουν κωδικούς Taxisnet, για διάφορους λόγους, όπως: α)υποβάλλουν δήλωση για πρώτη φορά, β)δεν είχαν υποβάλλει ποτέ μέχρι σήμερα οι ίδιοι την οικογενειακή τους δήλωση (μη υπόχρεοι-σύζυγοι) και γ)δηλώνουν απώλεια των κωδικών τους. Για να αποκτήσουν κωδικούς θα πρέπει προηγουμένως να παραλάβουν αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση μετά από σχετική ηλεκτρονική τους αίτηση τον προσωπικό τους κλειδάριθμο από τη Δ.Ο.Υ. Να σημειωθεί ότι οι Δ.Ο.Υ εξυπηρετούν το κοινό μόνο με ραντεβού, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού».

Ο Βουλευτής του Νότιου τομέα της Αθήνας τονίζει ότι «συνέπεια των παραπάνω, είναι τις τελευταίες ημέρες να παρατηρείται μαζική προσέλευση δικαιούχων του επιδόματος των 800 ευρώ στις Εφορίες για να προμηθευτούν τον κλειδάριθμο τους και να δημιουργούνται ουρές που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και των εργαζομένων. Επειδή η καθυστέρηση στη χορήγηση κλειδάριθμων μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ σε χιλιάδες δικαιούχους» ζητάει από τον κ. Χ.Σταϊκούρα να προχωρήσει «άμεσα στην ηλεκτρονική χορήγηση του κλειδάριθμου, μέσω ειδικής εφαρμογής της ΑΑΔΕ».