Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι «δεν θα υπαναχωρήσει» όσον αφορά τη μεταρρύθμισή του για την εργασία, παρά τις διαμαρτυρίες στους δρόμους και τις κινητοποιήσεις μέρους της αριστεράς.

«Δεν θα υπαναχωρήσω, γιατί υπήρξαν πάρα πολλές κυβερνήσεις που υπαναχώρησαν», δήλωσε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 στην αρχή μιας νέας εβδομάδας δράσης έπειτα από το κάλεσμα των συνδικάτων των διαδηλωτών.

Ο νόμος αυτός «θα περάσει, γιατί συζητήθηκε, τέθηκε υπό επεξεργασία, διορθώθηκε, τροποποιήθηκε», τόνισε ο Ολάντ διαβεβαιώνοντας ότι στο εξής (ο νόμος) έχει την υποστήριξη των μεταρρυθμιστικών συνδικάτων και μιας πλειοψηφίας των σοσιαλιστών βουλευτών.

«Η μάχη (κατά της ανεργίας) δεν έχει κερδηθεί» και η διεξαγωγή της μέσω των μεταρρυθμίσεων στην απασχόληση με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας είναι πιο σημαντική από την δημοτικότητα του προέδρου, δήλωσε ο Ολάντ. «Η μάχη θα κερδηθεί μόνο όταν έχουμε, κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών, συνεχή μείωση της ανεργίας. Χρειάζεται χρόνος ώστε οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις να τεθούν σε ισχύ», δήλωσε.