Τη συνεχή και αδιάλειπτη λειτουργία των δύο ορυχείων της ΛΑΡΚΟ και της Μ.Ε.ΤΕ. στην Παλιά Λάβα και το  Προσήλιο ζητά με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων- Βελβεντού. Παράλληλα αποφάσισε τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα από κοινού με την περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς και εκπροσώπους των εργαζομένων με άμεση προτεραιότητα  συνάντηση με την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και με τη ΔΕΗ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με το ψήφισμά του ζητά να σταματήσει τώρα η συρρίκνωση της μεταλλευτικής δραστηριότητας, που έχει φτάσει στο 60% το τελευταίο τρίμηνο, γεγονός που συνεπάγεται «πρόσθεση νέων ανέργων για την ήδη επιβαρυμένη από μεγάλα ποσοστά ανεργίας περιοχή μας».

«Θεωρούμε ότι ο σημαντικός κύκλος εργασιών που συνεπάγεται η εύρυθμη λειτουργία και ορθολογική ανάπτυξη των δύο ορυχείων, που είναι χωροθετημένα στην «καρδιά» του δήμου μας, αποτελεί τον βασικότερο μοχλό οικονομικής ανάπτυξης για έναν ευρύ κύκλο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα στο δήμο μας», τονίζεται στο ψήφισμα.

«Ζητάμε από την Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε., η οποία δεν παύει να προτάσσει το δημόσιο κοινωνικό συμφέρον, να λάβει σοβαρά υπόψη της τόσο την υψηλή ποιότητα του λιγνίτη ως καυσίμου από τα δύο ορυχεία, όσο και την άμεση ανάγκη διευθέτησης των διαδικασιών για ανανέωση των Συμβάσεων Προμήθειας λιγνίτη για τα επόμενα χρόνια, σε ποσότητες τουλάχιστον ίσες με αυτές των προγενέστερων συμβάσεων στις οποίες ανταποκρινόταν επιτυχώς οι εταιρίες, ώστε αυτές να προχωρήσουν στον προγραμματισμό της ορθολογικής ανάπτυξης των ορυχείων.

Δηλώνουμε ότι είμαστε και θα εξακολουθήσουμε να συνταυτιζόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και συνεργαζόμενων επιχειρηματιών, στον αγώνα για επιβίωση των οικογενειών τους, οι οποίοι δουλεύοντας σε αντίξοες συνθήκες εντός των ορυχείων, παράγουν πλούτο για την οικονομία της χώρας, τηρώντας ωστόσο με τον απαιτούμενο σεβασμό τις περιβαλλοντικές συνθήκες, σεβόμενοι όλες τις όμορες τοπικές κοινωνίες», καταλήγει το ψήφισμα.