Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι, κινήσεις της κεντροαριστεράς και κινήσεις ενεργών πολιτών συμφώνησαν τη Δευτέρα 11 Απριλίου στη συγκρότηση μίας Επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου για τις προγραμματικές και πολιτικές θέσεις του προοδευτικού χώρου.

Η συμφωνία κλείστηκε σε επίπεδο κορυφής και οριστικοποιήθηκε στο ραντεβού μεταξύ των Χρήστου Πρωτόπαππα, Δημήτρη Τσιόδρα και Γιάννη Τούντα. Οι πληροφορίες θέλουν την Επιτροπή να απαρτίζουν 31 μέλη και δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί επταμελής Συντονιστική Γραμματεία. Όλα δείχνουν ότι η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής θα γίνει εντός της εβδομάδος.

Σχεδόν σίγουρο είναι ότι από πλευράς ΠΑΣΟΚ, θα μετέχουν οι Γιάννης Δατσέρης, Λίνα Μενδώνη Απόστολος Πάνας και Νικόλας Κανελλόπουλος. Από το Ποτάμι στην Επιτροπή θα συμμετέχουν οι Δημήτρης Τσιόδρας, Γιάννης Μειμάρογλου, Αθηνά Δρέττα και Παναγιώτης Βλάχος. Την  ΔΗΜΑΡ θα εκπροσωπούν οι Θόδωρος Μαργαρίτης και Νίκος Τσούκαλης. Για λογαριασμό των Κινήσεων θα συμμετέχει ο Γιάννης Τούντας. Ο Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης θα εκπροσωπεί την Δράση και ο Βασίλης Καπετανγιάννης τους Μεταρρυθμιστές. Στην Επιτροπή θα συμμετέχει και ο Γίαννη Μαστρογεωργίου για λογαριασμό του Δικτύου της Άννας Διαμαντοπούλου. Ακόμη δύο θέσεις παραμένουν ανοικτές για εκπροσώπους του ΚΙΔΗΣΟ, παρά τις εκκρεμότητες προς αποσαφήνιση μεταξύ της Φώφης Γεννηματά, του Σταύρου Θεοδωράκη και του Γιώργου Παπανδρέου.

Σε επίπεδο κοινωνικών φορέων, στην Επιτροπή θα μετέχουν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Γιάννης Τσαμουργκέλης, ο Δήμαρχος Αργυρούπολης – Ελληνικού, Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Παύλος Ραβανής από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Γιάννης Βαρδακαστάνης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, Νέλλη Παπαχελά, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων, Μαρία Στρατηγάκη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, Κωσταντίνος Μπιτζάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Γρηγόρης Αλεξόπουλος και ο Γιάννης Πούπκος από την ΓΣΕΕ.