Ο Τεντ Κρουζ, υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των εκλογών στις 8 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, θριάμβευσε  στην πολιτεία Γουαϊόμινγκ. Κέρδισε και τους 14 εκλέκτορες, νικώντας κατά κράτος των Ντόναλντ Τραμπ, που  δεν κατέβαλε ουσιαστικά καμιά προσπάθεια να κερδίσει. Αυτή η μεγάλη νίκη του γερουσιαστή του Τέξας μειώνει περαιτέρω τη διαφορά των δύο υποψήφιων στην κούρσα για το χρίσμα.

Στόχος του Κρουζ είναι να μην εξασφαλίσει ο Τραμπ τους 1.237 εκλέκτορες που απαιτούνται για να πάρει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στο συνέδριο του κόμματος που είναι προγραμματισμένο για τον Ιούλιο στο Κλίβελαντ.

Με μικρές νίκες ο Κρουζ κερδίζει έδαφος έναντι του αντιπάλου του, ο οποίος φαίνεται πως δεν ασχολείται με εκστρατείες σε τοπικό επίπεδο παρότι θεωρούνται απαραίτητες για την εξασφάλιση εκλεκτόρων.

Ο Τραμπ επικρίνει τη διαδικασία και το Σάββατο, στη διάρκεια ομιλίας του στο Σίρακιουζ της Νέας Υόρκης εν όψει των προκριματικών της Τρίτης, τη χαρακτήρισε και πάλι «νοθευμένη».

Συνολικά ο Τραμπ έχει κερδίσει στις 21 από τις εσωκομματικές προκριματικές διαδικασίες που έχουν διεξαχθεί ενώ ο Κρουζ μόλις σε 10. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας των ακινήτων προηγείται έναντι του γερουσιαστή του Τέξας με 196 εκλέκτορες αφού έχει συγκεντρώσει 755 έναντι 559 που έχει συγκεντρώσει ο Κρουζ.