Η επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων θα επιδιώξει να καθορίσει, στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη με επίκεντρο τις παρεμβάσεις της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ, εάν η κυβέρνηση Ομπάμα διέταξε να τεθεί υπό παρακολούθηση ο Ντόναλντ Τραμπ, είπε ο πρόεδρός της.

«Ένα από τα ζητήματα στα οποία θα επικεντρωθεί η έρευνα (της επιτροπής) είναι η αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης στις ενέργειες των πρακτόρων των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ» επισήμανε ο Ντέβιν Νιούνες σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε.

«Ως εκ τούτου η επιτροπή θα προσπαθήσει να μάθει εάν η κυβέρνηση προέβη σε ενέργειες παρακολούθησης ηγετικών στελεχών ή εκπροσώπων των ομάδων προεκλογικής εκστρατείας οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος κι εμείς θα συνεχίσουμε να ερευνούμε αυτό το θέμα εφόσον τα στοιχεία το απαιτήσουν» δι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε σήμερα το πρωί από το Κογκρέσο τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την παρακολούθηση των τηλεφωνικών του συνομιλιών, για την οποία κατηγορεί τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα, πριν από τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Την ίδια ώρα ο πρώην διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA) Τζέιμς Κλάπερ απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

«Δεν υπήρξε τέτοιους είδους δραστηριότητα παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνομιλιών σε βάρος του προέδρου την περίοδο που εξελέγη ή όταν ήταν υποψήφιος ούτε σε βάρος αξιωματούχων της εκστρατείας του» τόνισε ο Κλάπερ στην εκπομπή Meet The Press.