Μήνυμα προς τους ξένους επενδυτές για τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας έστειλε ο ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, απευθυνόμενους σε ξένους επενδυτές στο πλαίσιο του 5ου Greek Investment Forum που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη

Στην ομιλία του κατά την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης O κ Σταθάκης έδωσε σημαντικό βάρος στη δυναμική των εξαγωγών και ιδιαίτερα της εξαγωγικής βιομηχανίας της χώρας. Όπως ανέφερε, η δραστηριότητα αυτή αντιστοιχεί περίπου στο 9% του ΑΕΠ της Ελλάδας, με τον υπουργό να αναφέρει ότι θα ήταν εξαιρετικά σημαντική πρόοδος για την οικονομία εάν το ποσοστό αυτό έφθανε τα επίπεδα της Πορτογαλίας, ήτοι στο 20%.

Ο κ. Σταθάκης απευθυνόμενος στους ξένους διαχειριστές κεφαλαίων που συμμετέχουν στις εργασίες του 5ου Greek Investment Forum που συνδιοργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στο ξενοδοχείο Sofitel της αμερικανικής μεγαλούπολης, σημείωσε πως στην Ελλάδα υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα εξαιρετικά ικανό, με υψηλό εκπαιδευτικό επίπεδο, εργατικό και στελεχιακό δυναμικό, το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη της οικονομίας.