Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον από γονείς και εκπαιδευτικούς σχετικά με την Διάσπαση Προσοχής του Παιδιού (ΔΕΠ-Υ) και οι απορίες τους γύρω από την ΔΕΠ-Υ συνεχώς αυξάνονται. Οι πληροφορίες στο διαδίκτυο είναι πολλές (αρκετές από τις οποίες αμφιβόλου προελεύσεως) με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να χάνουν αρκετό χρόνο για να βρουν μια απάντηση και με τον κίνδυνο να μην είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη. Αυτό το κενό ήρθε να καλύψει ο διαδικτυακός τόπος www.i-paidi.gr που δημιουργήθηκε από μια ομάδα εξειδικευμένων και έμπειρων επιστημόνων σχετικά με ΔΕΠ-Υ. Στόχος του είναι να δίνει απαντήσεις σε ερώτημα που έχουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μέσω άρθρων και mails και να ενημερώνει έγκυρα με θεωρητικές και πρακτικές συμβουλές.

Η πρόεδρος του i-paidi.gr κα. Μαρίαννα Λαγουμίδη μίλησε αποκλειστικά στο menoeuropi.gr (Μένω Ευρώπη) και τον Κωνσταντίνο Σιούμπουρα με στόχο την ενημέρωση των αναγνωστών για την καινοτόμα αυτή πλατφόρμα.

Τι ακριβώς είναι το i-paidi;

Το www.i-paidi.gr είναι ο διαδικτυακός τόπος, με ομάδα εξειδικευμένων και έμπειρων επιστημόνων και επαγγελματιών, σχετικά με τη Διάσπαση Προσοχής του Παιδιού (ΔΕΠ-Υ).
Tι περιέχει: Απαντήσεις σε κάθε ερώτημα των μελών, Άρθρα επιστημονικά για το παιδί με ΔΕΠ-Υ, Στρατηγικές Συμπεριφοράς και Συμβουλές σε γονείς και εκπαιδευτικούς, Συνταγές ειδικές για το παιδί αυτό!  Δίνει ακόμα και τη δυνατότητα διαλόγου μέσω skype!!!
Προτείνει δωρεάν εξειδικευμένους λογοθεραπευτές, παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους, παιδαγωγούς, προκειμένου να μειωθεί το άγχος των γονιών.
Επιπλέον, παρέχει ειδικές εκπτώσεις σε επιλεγμένους επαγγελματικούς χώρους, σχετικούς με διακοπές, ψυχαγωγία και βιβλία, πανελλαδικά.
Και τέλος, προτείνει διαγωνισμούς, οι οποίοι προσφέρουν πλούσια δώρα διασκέδασης, θεάτρου, βιβλίου, διακοπών!

Σε ποιους απευθύνεστε και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σας;

Το 6-9% των παιδιών γεννιούνται με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ).  Έως και το 55% των παιδιών δυσκολεύονται με τη ΔΕΠ-Υ, σαν  αποτέλεσμα άλλης αιτίας. Σκεφτείτεπ.χ. πώς αντιδρά ένα 10χρονο αγοράκι που γεννά η μαμά του δίδυμα κορίτσια!!!  Άλλο παράδειγμα είναι τα χαϊδεμένα 12χρονα αδερφάκια, των οποίων ο πατέρας χάνει τη δουλειά του ως στέλεχος επιχείρησης.
Οι γονείς του παιδιού με ΔΕΠ-Υ χρειάζονται καθημερινή υποστήριξη: για το φαγητό, για το σχολείο, για το παιχνίδι, για τις φιλικές σχέσεις του!
Και οι εκπαιδευτικοί και όσοι ασχολούνται με παιδί με ΔΕΠ-Υ έχουν καθημερινά ερωτήματα και απορίες. Δίνουμε απαντήσεις σε κάθε ερώτημα –τις απαντήσεις σε κάθε ερώτημα τις δίνει ο αντίστοιχος συνεργαζόμενος ειδικός.
Η έρευνα μας υπέδειξε τι χρειάζονται αυτές οι οικογένειες: έγκαιρη, θεωρητική ενημέρωση με βιωματικά παραδείγματα, εφαρμοσμένη πρακτική λύσεων και διαχείρισης από εξειδικευμένους επιστήμονες λόγω της πολλαπλότητας της δυσκολίας αυτής.

Η ομάδα συνεργατών του www.i-paidi.gr  ενημερώνει δωρεάν τους γονείς για θέματα που τους ενδιαφέρουν: με κόλπα στη συμπεριφορά προς το παιδί τους, με ενδεικνυόμενη εκπαίδευση για το παρορμητικό ή το υπερκινητικό παιδί, με ονόματα και διευθύνσεις εξειδικευμένων επιστημόνων, με εκδηλώσεις που ενδείκνυνται πλήρως για το παιδί με ΔΕΠ-Υ.

Ποιοι είναι οι στόχοι και ποιο το όραμα της επιχείρησης;

Το www.i-paidi.gr  έχει σκοπό να βοηθήσει χιλιάδες γονείς που τα παιδιά τους ηλικίας 1–12 ετών έχουν δυσκολίες  Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ) στην καθημερινή τους ζωή. Θέλουμε να τα ενισχύσουμε.

Τα παιδιά αυτά παρουσιάζουν μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στις πραγματικές δυνατότητές τους και σε αυτές που τελικά αξιοποιούν. Στην ιστοσελίδα αυτή, οι γονείς μπορούν να βρίσκουν τέτοιο υλικό, ώστε το παιδί τους  όχι απλά να τα καταφέρνει αλλά να θριαμβεύσει.

Τοv www.i-paidi.gr  είναι πρόκληση.  To www.i-paidi.gr  στοχεύει να δώσει στους γονείς των παιδιών με ΔΕΠ-Υ άμεση βοήθεια, ενημέρωση και καθοδήγηση προκειμένου να βρίσκουν λύσεις και να νοιώθουν σιγουριά έχοντας πλάι τους έναν εξειδικευμένο φίλο.

Πιστεύετε ότι η Ελλάδα δίνει πραγματικά κίνητρα για τους νέους επιχειρηματίες; Πόσο καιρό σας πήρε να ιδρύσετε την επιχείρηση και εάν σκεφτήκατε στην αρχή να τα παρατήσετε λόγω γραφειοκρατίας, έλλειψη χρηματοδότησης, φορολογία κτλ.

Είναι πλέον κλισέ η έκφραση: «Δεν πιστεύω να ξεκινήσεις δουλειά στην Ελλάδα!!!»
Γιατί; Ήτανε αδύνατη η βοήθεια για ενημέρωση, υπήρχε έλλειψη χρηματοδοτών –ειδικά εάν δεν έχεις συγκριτικά στοιχεία…γιατί είσαι ο πρώτος, δεν υπήρχε ούτε κωδικός στη ΔΟΥ για την έναρξη. Ξεκινάς μια επιχείρηση, έχεις το άγχος σου, έχεις το τρέξιμο για όλα, έχεις τις καθημερινές οικονομικές εκκρεμότητες και πας στις Δημόσιες Υπηρεσίες και ΔΕΝ ξέρουν οι εργαζόμενοι να δώσουν μία λύση σε πρόβλημα!!! Τρέλα!!!
Εάν έφευγα π.χ. στο Χιούστον –μου έχει γίνει πρόταση- το www.i-paidi.gr θα ήταν ήδη εκτενές Δίκτυο! Όμως είμαι ρομαντική! Χθες μάλιστα, ένας Σύλλογος  Ιδιοκτητών Ξενοδοχείων με κήπο, προτείνανε να γίνουν σπόνσορες στο site και να παρέχουν διαμονή σε οικογένεια από το www.i-paidi.gr με 50% έκπτωση!!! Κι εμείς με τη σειρά μας διαφημίζουμε τα καταλύματα αυτά σε κράτη όλης της γης!

Γυρνώντας πίσω στο χρόνο, υπάρχει κάτι που θα κάνατε/ενεργούσατε διαφορετικά; Πώς βλέπετε τον εαυτό σας μετά από ένα διάστημα 5 ετών;

Μου αρέσει να βλέπω το παρόν και το μέλλον! Από το παρελθόν απλά διδάσκομαι, όπως π.χ. ότι πρέπει να είμαι πιο προσεκτική σε συνεργάτες πο λένε «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»!!!
Από τον πρώτο χρόνο ζωής μας, θα έβλεπα ότι είναι εξαιρετικό οι τόσες εταιρείες που συνεργάζονται μαζί μας (ΜΙΝΕΤΤΑ, ΙΑΣΣΟ ΠΑΙΔΩΝ, Leaminghton Spa Summer School, ΑΤΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ι.ΣΙΔΕΡΗΣ, we24,   THE RUNCH, ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΙΑ, EIRINI PLOMARI APARTMENTS, ΚΕΑΚ (Κέντρο Επιχειρηματικότητας Ανάπτυξης & Καινοτομιας,  κ.α.).  Τις επόμενες εβδομάδες, τα επόμενα χρόνια θα έχει πλέον εδραιωθεί το Παγκόσμιο Δίκτυο Υπηρεσιών για το Παιδί με ΔΕΠ-Υ. Σε 5 έτη θα είμαστε πλέον ικανοποιημένοι καθώς οι συνεργαζόμενοι επιστήμονες και επαγγελματίες παγκοσμίως, θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες και να υποστηρίξουν το 55% των παιδιών του κόσμου με ΔΕΠ-Υ.
Το i-paidi.gr είναι ο διαδικτυακός τόπος, με ομάδα εξειδικευμένων και έμπειρων επιστημόνων και επαγγελματιών, σχετικά με τη Διάσπαση Προσοχής του Παιδιού (ΔΕΠ-Υ). ι δίνει απαντήσεις σε κάθε ερώτημα, που μπορεί να προκύψει από τον καθένα.
Είτε μέσω ‘αρθρων, είτε μέσω email, απαντά σε ερωτήματα και απορίες γονιών, εκπαιδευτικών και φοιτητών. Ενημερώνει έγκυρα με θεωρητικές και πρακτικές συμβουλές. Συμπληρωματικά, δίνει τη δυνατότητα διαλόγου μέσω skype
Προτείνει δωρεάν εξειδικευμένους λογοθεραπευτές, παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους, παιδαγωγούς, προκειμένου να μειωθεί το άγχος των γονιών.
Επιπλέον, παρέχει ειδικές εκπτώσεις σε επιλεγμένους επαγγελματικούς χώρους, σχετικούς με διακοπές, ψυχαγωγία και βιβλία, πανελλαδικά.