Με κεντρικό σύνθημα «Παραιτηθείτε»  πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Πάνω από 7.000-8.000 συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Άτομα κάθε ηλικίας, άντρες και γυναίκες, ήταν ανάμεσα στους συμμετέχοντες. Η πλειοψηφία τους άνω των 40 ετών, αρκετοί εκ των οποίων είτε άνεργοι είτε συνταξιούχοι. Στα συνθήματα συμμετείχαν λίγοι αλλά προσπαθούσαν να φωνάζουν όσο γινόταν περισσότερο για να κάνουν αίσθηση, όπως «Τσίπρα, ντροπή σου, παραιτήσου», «Παραιτηθείτε» αλλά και πιο ευφάνταστα όπως «Τσίπρας – Μαδούρο στο ίδιο μπαλαούρο». Κάποιοι κρατούσαν και πλακάτ, όπως με το σύνθημα «Go Home Tsipras», και άλλα που τα είχαν γράψει με το χέρι και είχαν συνθήματα με αποδέκτη τον Πρωθυπουργό – εμφανίστηκαν ακόμα και για το «Brexit». Παράλληλα, στα μεγάφωνα, εκτός από συνθήματα, ακούγονταν προεκλογικές υποσχέσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για να ακουστούν αποδοκιμασίες. Αίσθηση προκάλεσε ένα πανό με το σύνθημα «Καταστρέφετε τη χώρα, φύγετε τώρα», το ίδιο σύνθημα δηλαδή με το οποίο είχαν εμφανιστεί το 2012 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο προαύλιο της Βουλής.

Οι συγκεντρωμένοι πάντως διαδήλωσαν ειρηνικά, χωρίς ομιλητές και κομματικά λάβαρα, αλλά με ελληνικές σημαίες και κάποιες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, στα μεγάφωνα, εκτός από συνθήματα, ακούγονταν προεκλογικές υποσχέσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για να ακουστούν αποδοικιμασίες. Στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγεται και μια κούκλα Πινόκιο με μορφή που έμοιαζε στον Πρωθυπουργό και την κράδαινε μια κυρία.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση στελέχη και βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία όπως οι Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Άδωνις Γεωργιάδης, οι οποίοι έβγαλαν φωτογραφίες με διαδηλωτές, Θανάσης Πλεύρης κ.ά., αλλά και από το Ποτάμι όπως οι Ιάσων Φωτήλας και Γρηγόρης Ψαριανός. Από το ΠαΣοΚ το παρών έδωσε ο Θανάσης Χειμωνάς, εκ των συνδιοργανωτών, ο οποίος συνομίλησε αρκετά με τον συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο.
Συγκέντρωση της διαδικτυακής κίνησης «Παραιτηθείτε» πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, στο Λευκό Πύργο.