Η υποψήφια της γαλλικής ακροδεξιάς για την προεδρία, Μαρίν Λεπέν, διαψεύδει σε όποιο πρόσφορο μέσο ενημέρωσης, τις αποκαλύψεις αποσπασμάτων έκθεσης του ευρωπαϊκού θεσμού κατά της διαφθοράς, OLAF, μια ομολογία της Λεπέν:  ότι δήλωνε ψευδώς πως απασχολεί ως βοηθό στο Ευρωκοινοβούλιο, μέλος του προσωπικού της. Τα αποσπάσματα δημοσιοποίησαν η ιστοσελίδα Mediapart και το περιοδικό Marianne.

«Είναι ψέμα, ποτέ δεν παραδέχθηκα κάτι τέτοιο στους ερευνητές», δήλωσε η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου στο γαλλικό ραδιόφωνο FranceBleu Besancon. Στα αποσπάσματα της εισήγησης, η Λεπέν φέρεται να ισχυρίστηκε πως το Ευρωκοινοβούλιο χρωστούσε στην ίδια και στο κόμμα της χρήματα από απλήρωτους μισθούς και δαπάνες. Τώρα υποστηρίζει πως τέτοια συζήτηση δεν έγινε ποτέ και ότι δεν είδε ποτέ ερευνητές.

«Καρφί στο μάτι»

Κατά το France 24, το επίμονο σκάνδαλο, είναι καρφί στο μάτι της 48χρονης Λεπέν, της οποίας τα ποσοστά εκτοξεύτηκαν μετά τις αποκαλύψεις σε βάρος του Φιγιόν για ακριβή αργομισθία της συζύγου του. Οι ερευνητές διαφθοράς υποστηρίζουν πως η Λεπέν χρησιμοποίησε κονδύλια του Ευρωκοινοβουλίου για να πληρώσει τον σωματοφύλακά της Λιερί Λεζιέ 41.554 ευρώ μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου του 2011, ισχυριζόμενη ψευδώς, πως ήταν βοηθός της. Ακόμη, ότι μεταξύ Δεκεμβρίου του 2010 και Φεβρουαρίου του 2016, πλήρωσε με ευρωπαϊκά κονδύλια τη βοηθό της Κατρίν Γκριζέ  298.500 ευρώ που εργαζόταν γι αυτή, όχι όμως στις Βρυξέλες, αλλά στη Γαλλία.

Το Ευρωκοινοβούλιο έχει ζητήσει επιστροφή των χρημάτων, σχεδόν 340.000 ευρώ συνολικά, αλλά η ίδια αρνείται μέχρι τώρα να τα επιστρέψει. «Το όνομά μου δεν είναι Φιγιόν. Θα προσβάλλω επισήμως αυτή τη μονομερή και παράνομη απόφαση», έλεγε προ μηνός στο Γαλλικό Πρακτορείο.