Στο ποσό των 2.348.655,38 ευρώ ανέρχονται τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ). Το ποσό αυτό αφορά συνταγές ασφαλιστικών ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΠΥ και εκτελέστηκαν κατά τα έτη 2011, 2012 και 2013.

Ο ΦΣΘ μετά το εξώδικο που έστειλε στον ΕΟΠΥΥ και λόγω της συνεχιζόμενης καθυστέρησης της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης, κατέθεσε τον Δεκέμβριο του 2016 αγωγή στα διοικητικά δικαστήρια κατά του Οργανισμού για την επιδίκαση ποσού 2.348.655,38 ευρώ. “Προχωρήσαμε στην κίνηση αυτή, διότι έχει εξαντληθεί η υπομονή μας, ενώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας. Είναι χρήματα που τα χρειαζόμαστε.

Επιπλέον, υπάρχουν πίεση και φόβος μήπως δεν εισπραχθούν τα χρήματα αυτά, αλλά χαθούν και παραγραφούν με το πέρας της πενταετίας. Συνεπώς, τα διεκδικούμε” δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), Κυριάκος Θεοδοσιάδης, σύμφωνα με ανακοίνωση του φορέα.

Παράλληλα επισημαίνει ότι η προηγούμενη δικαίωση του ΦΣΘ από το ΣτΕ, στο οποίο είχε καταθέσει αγωγή κατά του ΟΠΑΔ, άνοιξε τον δρόμο για τη διεκδίκηση των απαιτήσεων του Συλλόγου από την Πολιτεία. Ειδικότερα η απόφαση του ΣτΕ είχε αναγνωρίσει την καθυστέρηση του ΟΠΑΔ στην εξόφληση των συνταγών που εκτελέστηκαν από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης και μάλιστα επιδίκασε και τόκους υπερημερίας 44.234 ευρώ υπέρ του ΦΣΘ.