Η τρίτη σείρα συζητήσεων μεταξύ των εκπροσώπων του Κουαρτέτου και κυβερνητικών στελεχών ξεκίνησε στις 19:30 και ακόμη οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη (Τετάρτη 01:00) για να διακοπεί λίγο μετά τις 22:00, με τις θέσεις της ελληνικής  κυβέρνησης να υποχωρούν  έναντι των δανειστών. Μόλις ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους κ. Κατρούγκαλο και Σκουρλέτη η συζήτηση θα ξανακινήσει.

Με στόχο την επίτευξη συμφωνίας το υπουργείο Οικονομίας κατέθεσε νέα  βελτιωμένη  πρόταση, στην οποία περιλαμβάνονται  χαμηλότερα όρια  αναφορικά  με το ποια δάνεια θα εξαιρεθούν  για ορισμένο  χρονικό  διάστημα  από την πώλησή σε funds.

Οι πληροφορίες θέλουν την ελληνική πλευρά να δέχεται τελικός την πώληση  και ενήμερων δανείων (δεν προβλεπόταν στο νόμο που ψηφίστηκε  τον Δεκέμβρη) και ζητά να εξαιρεθούν από την πώλησή τα στεγαστικά δάνειά των ακινήτων  με αντικειμενική  αξία έως τα 160.000 ευρώ έως  το Μάιο  του 2018. Επίσης η ελληνική πλευρά ζητά (για μικρότερο διάστημα)  την εξαίρεσή δανείων  έως 100.000 ευρώ των μικρομεσαίων  επιχειρήσεων, των δανείων που έχουν πάρει ελεύθεροι  επαγγελματίες  μέχρι τα 75.000 ευρώ. Στα καταναλωτικά δάνεια οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης ζητούν την εξαίρεση των δανείων μέχρι τα 5.000 ευρώ.