«Αν το Δημοκρατικό Κόμμα χάσει το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, στις 19 Ιουνίου, δεν πρόκειται να παραιτηθώ», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Otto e mezzo», του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού La 7.

«Έχουμε ήδη δηλώσει ότι η συνέχιση της κυβερνητικής μας εμπειρίας είναι συνδεδεμένη με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την επικύρωση των συνταγματικών εκλογών, που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο» τόνισε, παράλληλα, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε, δε, πως δεν συμμερίζεται την ερμηνεία ότι τον πρώτο γύρο των εκλογών τον κέρδισε το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, αφού «το Δημοκρατικό Κόμμα συνεχίζει να είναι, χωρίς καμία αμφιβολία, πρώτο κόμμα σε πανιταλικό επίπεδο».

Ο Ρέντσι, όμως, «εκπλήσσεται για το ότι κάθε ημέρα κάποιοι προσπαθούν να συνεχίσουν το αντάρτικο στο εσωτερικό του κόμματος, αντί να ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα της Ευρώπης».

Ο επικεφαλής των «Δημοκρατικών» και της κυβέρνησης της χώρας, μιλώντας στο κανάλι La7, υπογράμμισε, τέλος, πως «αν το κόμμα του χάσει την αναμέτρηση για τον δήμο της Ρώμης, έχει την αίσθηση ότι η ιταλική πρωτεύουσα θα σταματήσει να διεκδικεί την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024».

Είναι σαφές ότι θέλησε να αναφερθεί στις δηλώσεις της υποψήφιας δημάρχου του κινήματος «Πέντε Αστέρων» στην Αιώνια Πόλη, Βιρτζίνια Ράτζι, σύμφωνα με την οποία η υποψηφιότητα για την Ολυμπιάδα του 2024 δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Αντιθέτως, ο υποψήφιος δήμαρχος της κεντροαριστεράς, Ρομπέρτο Τζακέττι, τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της διεκδίκησης των Αγώνων και προχωρεί, μάλιστα, στην πρόβλεψη ότι «αν η Ρώμη τους εξασφαλίσει θα δημιουργηθούν 170.000 θέσεις εργασίας».