Ο πρόεδρος της «Νέας Δημοκρατίας» ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί σχεδόν 15 ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες και  τόνισε την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα τα έργα υποδομής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να λάβουν το έκτακτο επίδομα το συντομότερο δυνατόν και χωρίς καμία γραφειοκρατία,  οι πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική.

Ανέλαβε δε την προσωπική δέσμευση, όπως είπε, να προχωρήσουν όλα τα σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα που δεν έχουν γίνει στην περιοχή για τα οποία όπως είπε υπήρχαν και πόροι και υπάρχουν και ευθύνες .

«Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση να ολοκληρωθούν επιτέλους τα σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία δεκαετίες τώρα δεν έχουν γίνει, ενώ υπήρχαν και πόροι και μελέτες. Υπάρχουν και ευθύνες που τα έργα αυτά δεν έχουν προχωρήσει και είναι προσωπική μου δέσμευση -ως ελάχιστη ανταπόδοση σε μια περιοχή με μεγάλα προβλήματα- τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα υποδομής να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μην ξαναθρηνήσουμε ποτέ ξανά θύματα» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ.
Υπογράμμισε επίσης ότι δεν είναι μόνο η Μάνδρα που κινδυνεύει από πλημμύρες καθώς  πρέπει να ολοκληρωθεί ένας συνολικός αντιπλημμυρικός σχεδιασμός στη χώρα. «Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν – ως οφείλει βάσει ευρωπαϊκών οδηγιών – ένα συνολικό αντιπλημμυρικό σχεδιασμό.

Εντός της εβδομάδας θα δοθεί στη δημοσιότητα και το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής που συγκρότησε η ΝΔ για να μελετήσει τα αίτια της πρωτοφανούς τραγωδίας.