Η αυστριακή αστυνομία έθεσε σε επιφυλακή 2.700 αστυνομικούς για να μην επαναληφθούν βίαιες διαμαρτυρίες για το «χορό των Ακαδημαϊκών».

Ο χορός, αποτελεί σημείο συνάντησης των ακροδεξιών, στη Βιέννη και περίπου 3000 άνθρωποι διαδήλωσαν το βράδυ της Παρασκευής, διαμαρτυρόμενοι για τη συγκεκριμένη «παράδοση».

Στο παλάτι Χόφμπουργκ είχαν δώσει «ραντεβού» ζηλωτές του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας και ομοϊδεάτες τους από άλλα μέρη της Ευρώπης.

Η φωτογραφία, από διαδήλωση διαμαρτυρίας που έγινε τέλη Ιανουαρίου ενόψει του χορού, την οποία αντιμετώπισε η αστυνομία κηρύσσοντας κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και χαρακτηρίζοντας το Χόφμπουργκ, ζώνη υψίστης ασφαλείας.

Στο παρελθόν, στο χορό μετείχαν η Γαλλίδα Μαρίν Λεπέν, ο Φιλίπ Ντεβίντερ από το Βέλγιο και ο Ρώσος Αλεξάντερ Ντούγκιν. Οι διοργανωτές δεν δημοσιοποιούν τη λίστα μετεχόντων, αλλά το επίκεντρο της «εκδήλωσης» δεν έμεινε μυστικό.

Χόρεψαν στην υγειά της νίκης του Ντόναλντ Τραμπ και της αυξανόμενης ισχύος των «λαϊκιστών» της Ευρώπης- όπως λέγονται κατ΄ ευφημισμόν οι ακροδεξιοί.