Οι καραμπινιέροι συνέλαβαν σήμερα έξι επιχειρηματίες και ανώτερους υπαλλήλους του Δήμου της Ρώμης με τις κατηγορίες διαφθοράς και διαβλητών εργολαβιών. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η όλη έρευνα αφορά χρηματοδοτήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης σε συνεταιρισμούς οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαχείρισης των καταυλισμών αθίγγανων στην Αιώνια Πόλη, από το τέλος του 2013 μέχρι την άνοιξη του 2014.

Μια από τις ανώτερες υπαλλήλους που συνελήφθησαν είχε εμπλακεί ήδη σε προηγούμενη δικαστική έρευνα, με καταδίκη σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για παράνομες σχέσεις με συνεταιρισμούς οι οποίοι δρούσαν με μεθόδους μαφιόζικου τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι η διαφθορά, η σπατάλη, οι παράνομες χρηματοδοτήσεις και οι στημένοι μειοδοτικοί διαγωνισμοί στην ιταλική πρωτεύουσα ήταν από τις κύριες αιτίες της εντυπωσιακής μείωσης των ποσοστών της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς στις δημοτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής και της θεαματικής επικράτησης του κινήματος Πέντε Αστέρων.

«Μια ακόμη έρευνα για την διαφθορά στην διαχείριση των καταυλισμών των Αθίγγανων, με συλλήψεις και δωροδοκίες. Ευχαριστώ την εισαγγελία και τις αστυνομικές δυνάμεις. Τώρα, αλλάζουμε σελίδα», έγραψε η νέα δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι στον λογαριασμό της στο Twitter.