Σε Πανελλαδική στάση εργασίας προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ σήμερα από τις 11:30 το πρωί έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας προκειμένου οι εργαζόμενοι στους δήμους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είναι προγραμματισμένη για τις 12:00 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Στην ανακοίνωση η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει ότι Σκοπός της κινητοποίησης είναι αφενός η αντίδραση των εργαζομένων στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και αφετέρου η απάντηση στην αδιαφορία και τον εμπαιγμό από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών στα σημαντικά προβλήματα που έχει δεσμευτεί πως θα επιλύσει.

Τονίζει ότι τελευταία φορά τη δέσμευση αυτή είχε αναλάβει ο υυφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Μπαλάφας, αλλά «μέχρι και σήμερα ωστόσο καμία πρωτοβουλία δεν έχει αναληφθεί προκειμένου να επιλυθούν κάποια από τα σοβαρά και καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και δεν έχουν απαραίτητα οικονομική επιβάρυνση».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί οι δεσμεύσεις της  έμειναν στα λόγια και  τείνουν να γίνουν σύστημα. Υπογραμμίζει  ότι ακόμη και διατάξεις που κατατέθηκαν στη Βουλή την τελευταία στιγμή αποσύρθηκαν, γεγονός που δείχνει πως  τίποτα δεν υλοποιείται αν δεν συναινέσει το κουαρτέτο των «φίλων-δανειστών».

Η ΠΟΕ –ΟΤΑ επιμένει πως «οι  εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν άλλο την πολιτική του εμπαιγμού και της εξαπάτησης. Ζητούν άμεσα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει οι υπουργοί της συγκυβέρνησης απέναντι τους. Διαφορετικά, οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα».