Ο Στέλιος Αρζόγλου είναι ο επιχειρηματίας που κατάφερε να συνδέσει το όνομα της εταιρείας του, της Eurostal, με τον πολύ ανταγωνιστικό κλάδο της κατασκευής συστημάτων αλουμινίου. Με μεθοδικότητα και ακολουθώντας της σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις ο Έλληνας επιχειρηματίας κατάφερε να κάνει τα προϊόντα της εταιρείας του συνώνυμο της ασφάλειας, της καινοτομίας και της αισθητικής. Μέσα από τη συνέντευξη του στον Κωνσταντίνο Σιούμπουρα γίνεται ξεκάθαρο πως πρόκειται για επιχειρηματία που δεν επαναπαύεται στο γεγονός πως η Eurostral ανήκει στην κατηγορία Gold, την ανώτερη κατηγορία κατασκευαστών αλουμινίου αλλά συνεχώς ψάχνει νέες καινοτομίες για τα προϊόντα του και τις συνεργασίες.

ΚΣ: Σε ποιους απευθύνεστε και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σας;

ΣΑ: Απευθυνόμαστε σε όλους τους επαγγελματίες καθώς και σε ιδιώτες που θέλουν να έχουν τα καλύτερα προϊόντα της αγοράς σε πολύ καλές τιμές. Οι υπηρεσίες μας θέλουμε ένα έχουν διάρκεια και αξιοπιστία, κάτι που μας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό.

ΚΣ: Ποιοι είναι οι στόχοι και ποιο το όραμα της επιχείρησης;

ΣΑ: Η καθημερινή παραγωγική μας διαδικασία και η απόδοση στα έργα που αναλαμβάνουμε με συνέπεια, ταχύτητα και αξιόπιστες λύσεις. Επιπλέον το after sales service αποτελεί για εμάς το στοίχημα που κερδίζουμε καθημερινά και από τις γνώμες των πελατών μας.
Όραμα μας είναι οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και η εξαγωγική διαδικασία που σιγά σιγά αρχίζουμε.

ΚΣ: Πιστεύετε ότι η Ελλάδα δίνει πραγματικά κίνητρα για τους νέους επιχειρηματίες;

ΣΑ: Με αυτό το φορολογικό σύστημα φυσικά όχι. Τόσο απλά και νομίζω ότι πραγματικά αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο. Σίγουρα θα πληγούν πολλοί στον κλάδο μας και όχι μόνο.  

ΚΣ: Ποιες θεωρείτε ως σύγχρονες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις;

ΣΑ: Την εξαγωγή διαδικασία & ότι αφορά την ενέργεια. Πολύ σημαντικοί παράγοντες για βιωσιμότητα.

ΚΣ: Γυρνώντας πίσω στο χρόνο, υπάρχει κάτι που θα κάνατε/ενεργούσατε διαφορετικά; Πως βλέπετε τον εαυτό σας μετά από ένα διάστημα 5 ετών;

ΣΑ: Όλες οι επαγγελματικές μου κινήσεις θεωρώ ότι ήταν σωστές. Βέβαια η εμπειρία είναι κάτι που αποκτάται οπότε μάλλον εάν γύριζα πίσω το χρόνο θα έκανα  πιο γρήγορες & πιο αποφασιστικές κινήσεις. Ξέρετε καλή η θεωρία, αλλά η εμπειρία είναι κάτι που διδάσκεται τελικά μόνο στην πράξη. Για τα επόμενα 5 χρόνια θέλουμε σταθερότητα και σίγουρα προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη ανοίγοντας νέους ορίζοντες συνεργασιών-συνεργειών.