Ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης έδωσε το παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Βουκόλο, που πραγματοποιήθηκαν στην Σμύρνη της Μικράς Ασίας. Ο δήμαρχος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Βαγγέλης Χατζατουριάν παραβρέθηκαν στις λατρευτικές συνάξεις που τελέστηκαν στις 5 και 6 Φεβρουαρίου για τον εορτασμό του Αγίου Βουκόλου, πολιούχου της Σμύρνης. Στη Θεία Λειτουργία στον Άγιο Βουκόλο στην περιοχή Μπασμανέ χοροστάτησε ο νεοεκλεγείς  μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Σ. Τζουλάκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συνύπαρξη των δύο λαών και στην κοινή πορεία στο μέλλον μέσα από τον πολιτισμό. Οι κ. Τζουλάκης και Χατζατουριάν συναντήθηκαν επίσης με τη γενική πρόξενο της Ελλάδας στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια και με τον πρόεδρο της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Γεώργιο Θεοδωρίδη.

Ο Βαγγέλης Χατζατουριάν επισήμανε ότι ο Δήμος Ν. Σμύρνης αφιερώνει πολιτιστικά το 2017 στη Σμύρνη, «διοργανώνοντας εκθέσεις εικαστικές, φωτογραφίας, θεματικές βραδιές, συναυλίες με Έλληνες και Τούρκους καλλιτέχνες και πολλαπλές και πολυποίκιλες άλλες δράσεις και εκδηλώσεις με θέμα τη Σμύρνη, την Πριγκίπισσα της Ιωνίας».