«Μια κρύο μία ζέστη» από τους εταίρους μας στην κυβέρνηση. Μια ναι στο χρέος, μια όχι.

«Ήρθε η ώρα τώρα να μιλήσουμε για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας», ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο εκ νέου ότι δεν θα υπάρξει «κούρεμα», αλλά θα εξεταστούν τρόποι για την ελάφρυνσή του.

Σε συζήτηση στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, εξήγησε ότι «το χρέος στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλο και η οικονομία τόσο ασταθής, που δημιουργείται τεράστιο θέμα» και τόνισε ότι «δεν θέλουμε να επιστρέψουμε σε κατάσταση κρίσης» καθώς «αυτό θα ζημιώσει την Ευρώπη και την Ελλάδα».

«Το γεγονός είναι πως η Ελλάδα πρέπει να πάρει δύσκολα μέτρα, ποτέ δεν το αρνήθηκα», παραδέχθηκε ο κ. Ντέισελμπλουμ, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό του Oxford Union στο Twitter.
Όπως εξήγησε, οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν φόρους. «Δεν θα είναι δημοφιλές, ιδιαίτερα σε μίας περίοδο κρίσης, αλλά χρειάζεται να γίνει για να οικοδομηθεί η χώρα», συνέχισε ο επικεφαλής του Eurogroup.
Υπεραμύνθηκε πάντως της «συνταγής» των θεσμών, κάνοντας λόγο για σκληρά μέτρα τα οποία όμως πρέπει να εφαρμοστούν.

Παράλληλα, χαρακτήρισε λυπηρό για την Ελλάδα ότι «υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο».

«Από το καλοκαίρι, το Eurogroup έχει γίνει πολύ πιο παραγωγικό», ανέφερε επίσης ο κ. Ντέισελμπλουμ, σύμφωνα με τον λογαριασμό του Oxford Union στο Twitter.