Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα η η Ευρωπαία Επίτροπος Marianne Thyssen, αρμόδια για την Aπασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις, τις Δεξιότητες και την Κινητικότητα του Εργατικού Δυναμικού.

Η κ. Thyssen ήρθε στην Ελλάδα για να συμμετάσχει σε πρόγευμα εργασίας με θέμα «Ανάπτυξη Δεξιοτήτων και Μαθητεία – Χτίζοντας το δρόμο για Απασχόληση και Ανάπτυξη» που συμμετέχουν οι Επικεφαλής των Τμημάτων Ανθρωπίνου Δυναμικού των 50 πιο κερδοφόρων Ελληνικών Επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψη της στην Αθήνα η κ. Thyssen έχει σειρά συναντήεων με στελέχη της κυβέρνησης. Στις 10.45 συναντήθηκε με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, και ακολουθήσε διευρυμένη συνάντηση με τον κ. Κατρούγκαλο, την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Θεανώ Φωτίου, την Αναπληρώτρια Υπουργό, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, κυρία Ουρανία Αντωνοπούλου και τη Διοικήτρια του ΟΑΔΕΔ, κα Μαρία Καραμεσίνη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επιτρόπου στις 12.00 ξεκίνησε συνάντηση εργασίας με τους κ. Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη, ενώ κατά την διάρκεια της ημέρας θα έχει επαφές με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων με θέμα «Κοινωνική Ευρώπη και ο μεταβαλλόμενος κόσμος της Εργασίας: Αναπτύσσοντας μαζί έναν Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων».

Το πρόγραμμα της Επιτρόπου στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο ΙΝΣΕΤΕ (Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), το οποίο διαχειρίζεται το Πρόγραμμα «Επιταγή Εισόδου για Νέους Ηλικίας έως 29 Ετών σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις στον Κλάδο του Τουρισμού για την Απόκτηση Εργασιακής Εμπειρίας», συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αύριο Παρασκευή, η κυρία Thyssen μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του CEDEFOP (Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης) και να συναντηθεί με τους Επικεφαλής και τα στελέχη του Κέντρου.