Δεν ήταν μόνο ο πρόσφατος χορός στη Βιέννη που ένωσε τους εν Ευρώπει ακροδεξιούς. Σπάζοντας την παράδοση προηγούμενων χρόνων να συναντώνται εν κρυπτώ, η «λίγκα» των ακροδεξιών είχε συναντηθεί νωρίτερα, τον Ιανουάριο, στη Γερμανία, ενθαρρυμένη  τόσο από το Brexit, όσο και από την εκλογή του Τραμπ στις ΗΠΑ.

Τη σύνοδο είχε οργανώσει στο Κόμπλεντζ ο Μάρκους Πρέτζελ, του ακροδεξιού γερμανικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία, υπό τον τίτλο, «Ελευθερία για την Ευρώπη». Μεταξύ των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο της ακροδεξιάς συνόδου, ήταν και ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Γιαν Άσελμπορν και ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης ηγέτης, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

 Στο Κόμπλεντζ, ήταν η πρώτη κοινή δημόσια εμφάνιση της Λεπέν με την Φράουκε Πέτρι της Εναλλακτικής, παρότι είχαν συναντηθεί και το καλοκαίρι όπως είχαν αποκαλύψει γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Τότε, η Λεπέν είχε διαψεύσει ότι υπήρξε συνάντηση καθώς η στρατηγική της τότε, ήταν να εμφανίσει πιο μετριοπαθές προσωπείο από τον πατέρα της, ηγέτη του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας.

Στην ομιλία της στο Κόμπλεντζ,  παρουσία και του Γκέερτ Γουίλντερς του ολλανδικού ακροδεξιού, ισλαμόφοβου κόμματος «Ελευθερία» και του Ιταλού Ματέο Σαλβίνι της αντιευρωπαϊκής Λίγκας του Βορρά, είπε ότι:

Tο Brexit έχει τη δυναμική να προκαλέσει  ακατανίκητο κύμα «όλων των ντόμινο της Ευρώπης».

H εκλογή του Τραμπ, ήταν ένα «δεύτερο πραξικόπημα».

– «Το 2016, ήταν η χρονιά που ξύπνησαν οι Αγγλοσάξωνες. Είμαι βέβαιη ότι το 2017 θα είναι η χρονιά που θα ξυπνήσει ο κόσμος στην ηπειρωτική Ευρώπη».

-Ως αντήχηση του Τραμπ, ο οποίος είχε δηλώσει ακριβώς τα ίδια δυο μέρες νωρίτερα, η Λεπέν χαρακτήρισε καταστροφή την πολιτική της Μέρκελ για το προσφυγικό.

Τη συνάντηση του Κόμπλεντζ προπαγάνδιζε μέσω twitter ο Γουίλντερς, με το hashtag θα κάνουμε τις χώρες μας μεγάλες ξανά, αντηχώντας προφανώς το σύνθημα του Τραμπ, θα κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά.

Κοινή συνισταμένη για την απόφασή τους να εμφανιστούν ανοιχτά ως ακροδεξιό ευρωπαϊκό μέτωπο, ήταν η εκλογή Τραμπ. Η Πέτρι, είχε στείλει ενθουσιώδες συγχαρητήριο τηλεγράφημα στο οποίο ανέφερε, εμείς ως Γερμανοί και Ευρωπαίοι, θα ακολουθήσουμε τη δική σας θέση για την εξωτερική πολιτική».

Στο Κόμπλεντζ, απαγορεύτηκε σε μη αρεστούς στους ακροδεξιούς δημοσιογράφους, να καλύψουν τη σύνοδο. Το γερμανικό ARD επέκρινε την απαγόρευση, ως κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας ενημέρωσης.

Η Bild, έγραψε πως ήταν ένα show, τις φωτογραφίες του οποίου θα χρησιμοποιούσαν οι ακροδεξιοί ως διαφημιστικές αφίσες για τις πολιτικές τους μάχες στις χώρες τους.

Κι αυτές οι «μάχες» δεν απέχουν πολύ. Η Λεπέν εμφανίζεται ως φαβορί στις γαλλικές προεδρικές εκλογές. Ο Γουίλντερς, προηγείται στις δημοσκοπήσεις, ενόψει των εθνικών εκλογών στην Ολλανδία το Μάρτιο.  

Η Εναλλακτική για τη Γερμανία που δημιουργήθηκε πριν τέσσερα χρόνια, συγκεντρώνει στις δημοσκοπήσεις για τις ομοσπονδιακές εκλογές του ερχόμενου Σεπεμβρίου, 14%. «Η Ευρώπη χρειάζεται Φράουκε, όχι Άνγκελα», είπε στο Κόμπλεντζ ο Γουίλντερς.

Παρών στο χορό της Βιέννης, ήταν και ο υποψήφιος του αυστριακού ακροδεξιού κόμματος της Ελευθερίας, Νόρμπερτ Χόφερ, ο οποίος το Δεκέμβριο ήταν ο ηττημένος των προεδρικών εκλογών. Οι φίλοι του – Λεπέν, Γουίλντερς και Πέτρι – ευελπιστούν να γίνουν οι… Τραμπ της Ευρώπης.