Πολλοί είναι οι επαγγελματίες και οι ερασιτέχνες λάτρεις του καφέ που επισκέπτονται την Τεχνόπολη και το 1ο Athens Coffee Festival ώστε να μυηθούν στα μυστικά της καλλιέργειας, της επεξεργασίας και της παρασκευής του καφέ. Ιδιαίτερα στο περίπτερο της Segafredo οι επισκέπτες δεν σταματούν να «ταλαιπωρούν» τους Baristas και οι δύο μηχανές της San Remo δεν σταματούν τις εκχειλίσεις σχεδόν ποτέ.

athens festival 1

Το 1ο Athens Coffee Festival πρόκειται για την πρώτη μεγάλη ετήσια συνάντηση στην Ελλάδα για τους λάτρεις του καφέ, που πραγματοποιείται και σήμερα έως την Κυριακή 15 Μαϊου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι.

Έμπειροι roaster, ταλαντούχοι barista, εξειδικευμένοι αγοραστές και προσωπικότητες κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα αναλύσουν τη διαδρομή που θα ακολουθεί ο καρπός του καφεόδεντρου από τη φάρμα ως το φλιτζάνι του καταναλωτή, ενώ θα παρουσιάσουν όλες τις σύγχρονες τάσεις που κυριαρχούν στη διεθνή σκηνή. Εξάλλου, μέσα από επιδείξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια, θα αποδείξουν πόσο επηρεάζουν τη γεύση του τελικού ροφήματος οι καλλιεργητικές πρακτικές, το καβούρδισμα, το άλεσμα και η παρέμβαση του barista. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν εκλεκτές ποικιλίες καφέ από τη Λατινική Αμερική, την Αφρική και την Ασία. Θα δουν, επίσης, σε λειτουργία υπερσύγχρονες επαγγελματικές και οικιακές μηχανές espresso αλλά και συστήματα εκχύλισης για καφέ φίλτρου.

Με την αιγίδα του SCAE Hellas

Στόχος του Athens Coffee Festival είναι η προώθηση του πολιτισμού και της κουλτούρας του καφέ, καθώς και η απευθείας επαφή των καταναλωτών -και ειδικότερα των home barista- με προσωπικότητες διεθνούς κύρους αλλά και επαγγελματίες του κλάδου που πρωταγωνιστούν στην εγχώρια αγορά.

Ωράριο: Σάββατο και Κυριακή (14 και 15 Μαΐου) 12:00 – 22:00

Εισιτήριο: 5 ευρώ (μέσω διαδικτύου) και 7 ευρώ στα εκδοτήρια