Ενισχυμένο είναι το ποσοστό του «Brexit» στη νέα δημοσκόπηση από την εφημερίδα «Observer» και την «Opinium». Η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ αυξάνει στις τρεις μονάδες την διαφορά της αποκτώντας νέα ώθηση.

Πιο συγκεκριμένα, οι «ευρωσκεπτικιστές»   βρίσκονται στο 43%, τι στιγμή που το 40% των πολιτών υποστηρίζει την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ένωση.
Οι «Ευρωπαΐστες» είδαν τα ποσοστά τους να μειώνονται κατά 4 μονάδες τις τελευταίες δυο εβδομάδες, περίοδο κατά την οποία αρκετοί πολιτικοί και ειδικότερα ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, παίζουν το «χαρτί» της μετανάστευσης για να κερδίσουν την μάχη.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, 4 στους 10 Βρετανούς (41%) δήλωσε ότι η μετανάστευση θα είναι ένα από τα δυο πιο σημαντικά θέματα που θα λάβουν υπόψη τους κατά το επικείμενο δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου.

Οι μισοί μάλιστα από τους 2.007 ανθρώπους που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι η μετανάστευση θα τεθεί υπό έλεγχο, αν το Ηνωμένο Βασίλειο είχε αποχωρήσει από την ΕΕ.