Ένας Γάλλος στρατιώτης άνοιξε σήμερα πυρ και τραυμάτισε έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι ο οποίος προσπάθησε να μπει στο μουσείο του Λούβρου στο κέντρο του Παρισιού φορόντας στην πλάτη δύο σακκιδια.

Ο άνδρας φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ» («Ο Θεός είναι μεγάλος») και επιτέθηκε σε έναν άλλον στρατιώτη στο Καρουζέλ του Λούβρου πριν δεχθεί τα πυρά, ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι τέθηκε υπό κράτηση και ένα δεύτερο πρόσωπο επειδή συμπεριφερόταν ύποπτα. Ο στρατιώτης που δέχθηκε την επίθεση έχει τραυματισθεί ελαφρά στο τριχωτό της κεφαλής. Η επίθεση αυτή ήταν «απ’ ό,τι φαίνεται τρομοκρατικού χαρακτήρα», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αλλά έχω αυτή την πληροφορία», πρόσθεσε.

«Ο στρατιώτης πυροβόλησε πέντε φορές», δήλωσε ο Καντό, προσθέτοντας ότι ο άνδρας όρμησε προς τους στρατιώτες και πως έχει τραυματισθεί στην κοιλιά.

«Ήταν επίθεση από πρόσωπο … που  αποτελούσε άμεση απειλή και του οποίου οι πράξεις έδειχναν πως επρόκειτο για τρομοκρατικό περιστατικό». Ο εισαγγελέας ανέφερε σε δήλωσή του πως άρχισε έρευνα για τρομοκρατικό επεισόδιο.

Η ταυτότητα και η εθνικότητα του δράστη παραμένουν προς το παρόν άγνωστες, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέ. Οι επισκέπτες που βρίσκονταν στο μουσείο τη στιγμή της επίθεσης, περίπου 250 άνθρωποι, κρατήθηκαν σε απόσταση και περιορισμένοι σ’ ένα «ασφαλές» τμήμα του μουσείου, σύμφωνα με τον Καντό.