Η ανασυγκρότηση του κράτους αποτελεί κεντρική επιλογή αυτής της κυβέρνησης, προκειμένου η δημόσια διοίκηση να στηρίξει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, τονίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τονίζοντας ότι με στοχευμένα βήματα το 2017   προχωρούν  μεγάλες αλλαγές στον κρατικό  μηχανισμό. Συγκεκριμένα, όπως περιγράφει σε συνέντευξή στην «Κυριακάτικη Kontranews», αναφορικά με τις αλλαγές που σχεδιάζει στον κρατικό μηχανισμό, είπε ότι το υπουργείο θα δρομολογήσει απλουστεύσεις διαδικασιών, μέσω της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων και της ψηφιακής υπογραφής.

Η κ. Γεροβασίλη έκανε λόγο για αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης με την εφαρμογή του μητρώου επιτελικών στελεχών «προκειμένου οι θέσεις ευθύνης στο Δημόσιο να καλύπτονται από τους καταλληλότερους και όχι από τους εκλεκτούς και αρεστούς, όπως γινόταν επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ».

Είπε επίσης ότι πολύ σύντομα το υπουργείο θα γνωρίζει ποιες υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες και πού, ενδεχομένως, υπερκαλύπτονται οι θέσεις, ενώ εξήρε τη συμβολή στον εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας που διασφαλίζει ότι «η μετακίνηση των δημοσίων υπαλλήλων από μια δημόσια υπηρεσία σε μια άλλη θα γίνεται με όρους αξιοκρατίας και διαφάνειας και βάσει των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους».

«Πολύ σύντομα θα δείτε ένα διαφορετικό Δημόσιο. Η ανασυγκρότηση του κράτους αποτελεί κεντρική επιλογή αυτής της κυβέρνησης, προκειμένου η δημόσια διοίκηση να στηρίξει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη, αναφέροντας, τέλος, πως εντός των ημερών θα αποσταλεί το εγχειρίδιο για τη δομημένη συνέντευξη, το οποίο αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) και εμπειρογνωμόνων της «Τεχνικής Βοήθειας», έτσι ώστε μέσω της διασφάλισης «της απόλυτης αντικειμενικότητας στην κρίση των στελεχών του Δημοσίου» θα καταστεί δυνατόν οι φορείς να αρχίσουν την προκήρυξη για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο.