Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 80 τραυματίστηκαν σήμερα από αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν δύο πόλεις στη βορειοδυτική Συρία, οι οποίες ελέγχονται από δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Κατά την διάρκεια αεροπορικών επιδρομών σήμερα στην Συρία, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 80. Οι επιδρομές έγιναν σε δύο πόλεις στη βορειοδυτική Συρία που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της αντιπολίτευσης.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για 37 νεκρούς στην λαχαναγορά στην Μάαρετ αλ Νουμάν (προπύργιο των ανταρτών στην επαρχία Ιντλίμπ) και επτά νεκρούς σε ψαραγορά στην Καφρ Νουμπλ  αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες ενός εργαζόμενου σε συνεργεία διάσωσης 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην  πόλη Μάαρετ αλ Νουμάν, και δέκα ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Καφρ Νουμπλ.

Ο Αχμέντ αλ Σεούντ, διοικητής της 13ης Ταξιαρχίας, μιας οργάνωσης με υποστήριξη από το εξωτερικό, που ανήκει στην οργάνωση-ομπρέλα Ελεύθερος Συριακός Στρατός, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν την κεντρική λαχαναγορά, σκότωσαν τουλάχιστον 40 ανθρώπους και τραυμάτισαν περίπου 80.