Οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης θα βρεθούν στις κάλπες για να ψηφήσουν ποιον προτιμούν για πρόεδρο των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών. Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών η Χίλαρι Κλίντον θεωρείται φαβορί για δύο λόγους. Η πρώην υπουργός εξωτερικών εκπροσωπούσε την Πολιτεία της Νέας Υόρκης για οκτώ χρόνια στην αμερικανική Γερουσία και η κύρια κατοικία της βρίσκεται σε προάστιο της Νέας Υόρκης συνεπώς όλοι οι αναλυτές την έχρησαν ως το μεγάλο φαβορί.

Στους Ρεπουμπλικάνους ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται (σύμφωνα και πάλι με τους αναλυτές) να κερδίσει εύκολα τον Τεντ Κρουζ στην πολιτεία όπου γεννήθηκε. Μάλιστα το ερώτημα που θέτουν είναι αν ο Τραμπ θα σαρώσει και τους 95 Ρεπουμπλικανούς αντιπροσώπους της Πολιτείας κερδίζοντας την πλειοψηφία των ψήφων και στις 27 εκλογικές περιφέρειές της.

Ο Κρουζ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών που έρχεται δεύτερος μετά τον Τραμπ, έχει επικριθεί από ορισμένους ψηφοφόρους επειδή στο πρόσφατο παρελθόν είχε μιλήσει απαξιωτικά για τις «αξίες της Νέας Υόρκης», σε μια προσπάθεια να αμφισβητήσει τον Τραμπ.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή του ABC «Καλημέρα Αμερική» στην Τάιμς Σκουέρ, ο Κρουζ υπερασπίσθηκε τη δήλωσή του, λέγοντας ότι οι Νεοϋορκέζοι «υπέφεραν από τις αριστερές Δημοκρατικές πολιτικές» του δημάρχου της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο και του κυβερνήτη Άντριου Κουόμο.

Για την κάλπη των Δημοκρατικών, πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο Σάντερς, γερουσιαστής του Βερμόν στην αμερικανική Γερουσία και γεννημένος στο Μπρούκλιν, μαζεύει την διαφορά των 30 ποσοστιαίων μονάδων από την Κλίντον. Μάλιστα η διαφορά μετά από μια σειρά από νίκες στις οκτώ τελευταίες αναμετρήσεις έχει μειωθεί κατά περίπου τα δύο τρίτα.

Την Δευτέρα ο Σάντερς παραδέχθηκε πως οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στην Κλίντον, αλλά δήλωσε στην εκπομπή «Σήμερα» του NBC: «Ας δούμε τώρα την πραγματική δημοσκόπηση αύριο».