Με κεντρικό μήνυμα «re:think creativity», επιχειρηματική αποστολή του gi-Cluster θα δώσει, για πρώτη φορά, ηχηρό «παρών» στο Futur en Seine (www.futur-en-seine.paris), το μεγαλύτερο διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακής Καινοτομίας που διοργανώνει και φέτος το Cap Digital στο Παρίσι, από τις 9 έως τις 19 Ιουνίου. Η σημαντική αυτή αποστολή του gi-Cluster στο Παρίσι πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Enterprise Greece, της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα και της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία.

Στο Innovation Village του Futur en Seine που θα φιλοξενηθεί στο Carreau du Temple, εκπρόσωποι των εταιρειών Auvious, InCity Apps, Mentat, Pegneon και Trebbble καθώς και η ομάδα διαχείρισης του gi-Cluster υπό το συντονισμό του Corallia, εκπροσωπώντας την ελληνική δημιουργική οικονομία, θα βρίσκονται σε κοινό booth με στόχο να προωθήσουν τα καινοτόμα προϊόντα τους και να διευρύνουν το δίκτυο δυνητικών συνεργατών, πελατών και αγοραστών τους, ενώ κατά τη διάρκεια των Business Days που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε Β2Β συναντήσεις και να συμμετέχουν σε Workshops και άλλες εκδηλώσεις προσέγγισης επενδυτών, δικτύωσης και επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο των Business Days και συγκεκριμένα την Πέμπτη 9 Ιουνίου, το gi-Cluster διοργανώνει το δικό του Workshop με τίτλο «Investment and Business potential of rising Greek Creative Tech Industry». Κεντρικός στόχος είναι να αναδειχθεί στο διεθνές κοινό του Φεστιβάλ η ανερχόμενη προοπτική της χώρας σε επιμέρους τομείς των Δημιουργικών Τεχνολογιών μέσα από την παρουσίαση συγκεκριμένων business cases διεθνούς βεληνεκούς, από τα ίδια τα μέλη του cluster.

Η Τζούλια Φωκά, gi-Cluster Manager, ανέφερε σχετικά: «Η συμμετοχή του gi-Cluster στο Futur en Seine, αποτελεί στρατηγική απόφαση για την προώθηση της εξωστρέφειας και την ανάδειξη της δυναμικής της χώρας, με όχημα το cluster, σε διεθνείς αγορές ενδιαφέροντος. Επιχειρηματικές αποστολές, όπως η συγκεκριμένη που συσπειρώνει καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις και υποστηρίζεται από εθνικούς ελληνικούς και γαλλικούς φορείς αποτελεί για εμάς πρότυπο. Πιστεύουμε και προωθούμε εμπράκτως τη συνεργασία παραγωγικών φορέων προς την επίτευξη στρατηγικών στόχων για την ελληνική δημιουργική οικονομία και προσβλέπουμε σε επόμενες αντίστοιχες πρωτοβουλίες».

Το Futur en Seine προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος επισκεπτών, φιλοξενεί έκθεση προϊόντων από περισσότερες από 150 εταιρείες και διεθνείς αποστολές ενώ διοργανώνεται από Cap Digital, το Γαλλικό Business Cluster for Digital Transformation, με την ενεργό υποστήριξη της Περιφέρειας Ile-de-France. Αξίζει να αναφερθεί ότι η συμμετοχή του gi-Cluster στο Futur en Seine 2016 εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας που από το 2015 υλοποιείται με το Cap Digital και των πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών και την προώθηση της ελληνικής καινοτόμου επιχειρηματικής δραστηριότητας εκτός ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων.