Στις 7 Ιουνίου 2016 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Η τελετή των εγκαινίων, θα ξεκινήσει στις 19:00 στον αύλειο χώρο του Μουσείου (είσοδος με πρόσκληση) και θα προβληθεί σε απευθείας μετάδοση σε γιγαντοοθόνες στην Πλατεία Κεραμοπούλλου & στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, ενώ από την ιστοσελίδα του δήμου (www.thiva.gr), θα υπάρξει live steaming της εκδήλωσης.

Μετά τα εγκαίνια και ώρα 22:00 θα ακολουθήσει η μουσική εκδήλωση “7 Γυναίκες τραγουδούν για το μουσείο της Θήβας” με τη συμβολική-φιλική συμμετοχή των:  Χάρις Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μάρθα Φριντζήλα, τον Αχιλλέα Γουάστωρ στο πιάνο και τον Παναγιώτη Τσεβά στο ακορντεόν.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, θεματοφύλακας της ιστορίας και του πολιτισμού της Βοιωτίας, περιλαμβάνεται μεταξύ των σημαντικότερων της Ελλάδος και η έναρξη λειτουργίας του  θα σημάνει μία νέα εποχή για το δήμο Θηβαίων συμβάλλοντας στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Για τους λόγους αυτούς και μετά από συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και το Δημοτικό Οργανισμό Θήβας, ο δήμος Θηβαίων συνδιοργανώνει ένα ΦΕΣΤΙΒΑΛ με ποικίλες εκδηλώσεις από τις 8 μέχρι τις 29 Ιουνίου 2016 ( δείτε εδώ το πρόγραμμα)