Η σύγχρονη ελληνική δημιουργική και ψηφιακή βιομηχανία, υπό τον συντονισμό του gi-Cluster και με την υποστήριξη του Enterprise Greece, της Πρεσβείας της Γαλλίας και του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα, και της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία, θα έχει ισχυρή παρουσία στο Futur en Seine, το μεγαλύτερο διεθνές Φεστιβάλ Πολιτιστικής και Δημιουργικής Ψηφιακής Καινοτομίας, το οποίο διεξάγεται 9 έως 19 Ιουνίου στο Παρίσι. Η ελληνική αποστολή έχει ως στόχο την προώθηση της Ελληνικής Δημιουργικής Βιομηχανίας διεθνώς αλλά και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων του τομέα.

Εκπρόσωποι των εταιρειών Auvious, InCity Apps, Mentat, Pegneon, Trebbble, Satori, Tekmon Geomatics και η ομάδα διαχείρισης του gi-Cluster από το Corallia, θα βρίσκονται σε κοινό περίπτερο στο εκθεσιακό κομμάτι του Φεστιβάλ, με στόχο να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, να προσελκύσουν επενδύσεις και να συμμετάσχουν σε Β2Β συναντήσεις, workshops και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, ειδικά σχεδιασμένες για το επιχειρηματικό κοινό του Futur en Seine.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της ελληνικής αποστολής θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες λύσεις που έχουν αναπτύξει σε τομείς όπως υπηρεσίες λογισμικού για χρήση από επιχειρήσεις σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, προηγμένο gamified ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο, καινοτόμες πλατφόρμες για βελτιστοποίηση του mobile engagement, πρωτοπόρες λύσεις ανάλυσης μεγάλου όγκου ψηφιακών δεδομένων, καινοτόμες εφαρμογές fintech με χρήση τεχνητής νοημοσύνης, συστήματα λογισμικού και εφαρμογών με έμφαση στην αξιοποίηση της γεω-χωρικής πληροφορίας, κ.α.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο συμμετοχής των εθνικών αποστολών, το gi-Cluster διοργανώνει την Πέμπτη 9 Ιουνίου Workshop με τίτλο «Investment and Business potential of rising Greek Creative Tech Industry» αποσκοπώντας να παρουσιάσει στους επισκέπτες την ελληνική επιχειρηματική σκηνή και τις προοπτικές της σε επιμέρους τομείς των Δημιουργικών Τεχνολογιών.

Η συμμετοχή του gi-Cluster στο Futur en Seine εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που έχουν σχεδιαστεί για την υλοποίηση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας, η οποία επικυρώθηκε κατά την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Francois Hollande στο Corallia και ενισχύεται συνεχώς μέσα από το Μνημόνιο Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ του gi-Cluster και του μεγαλύτερου Γαλλικού cluster ψηφιακής καινοτομίας Cap Digital στο Παρίσι για την προώθηση διμερών συνεργασιών στον τομέα Ψυχαγωγικών και Δημιουργικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών.

Ο κ. Χρήστος Στάικος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Enterprise Greece δήλωσε: «Ο Οργανισμός Enterprise Greece, αναγνωρίζοντας τη δυναμική του κλάδου των ψυχαγωγικών και δημιουργικών τεχνολογιών και εφαρμογών στηρίζει την Ελληνική συμμετοχή του gi- Cluster του Corallia στην Futur en Seine 2016. Στην αποστολή θα παρευρίσκεται στέλεχος της Enterprise Greece προκειμένου να συμμετάσχει στο Workshop της 9ης Ιουνίου και να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό αναφορικά με το τρέχον επενδυτικό περιβάλλον στη χώρα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας για επενδύσεις στον συγκεκριμένο κλάδο. Επίσης, η Enterprise Greece, ως αρμόδιος φορέας για τις ξένες άμεσες επενδύσεις στη χώρα θα βοηθήσει τις παρευρισκόμενες εταιρείες στην πραγματοποίηση επιχειρηματικών συναντήσεων για την προσέλκυση δυνητικών επενδυτών.»

Η κυρία Elisabeth Gay, Ακόλουθος Επιστημονικής & Πανεπιστημιακής Συνεργασίας της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα ανέφερε σχετικά: «Η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο έχουν αναπτύξει μια στενή συνεργασία με το Corallia τα τελευταία χρόνια. Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας του gi-Cluster και του Cap Digital, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς να υποστηρίζουμε τη συμμετοχή του gi-Cluster στο Futur en Seine για την προώθηση των τεράστιων δυνατοτήτων της ελληνικής καινοτομίας στον ψηφιακό κλάδο. Αυτή η «γέφυρα» συνεργασίας που αναπτύχθηκε μεταξύ των δύο χώρων είναι ένα αποτελεσματικό πλαίσιο για την ανάπτυξη κοινών ερευνητικών έργων. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ημερίδα του gi-Cluster στις 9 Ιουνίου στο πλαίσιο του Futur en Seine.»

Ο Δρ. Νίκος Βογιατζής, μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου του gi-Cluster και Chief Development & Operations Officer του Corallia, ανέφερε σχετικά με την αποστολή: «Η προώθηση των ελληνικών επιχειρήσεων τόσο στη γαλλική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά και η ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για το gi-Cluster. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αρωγός μας σε αυτήν την προσπάθεια είναι τόσο το Enterprise Greece όσο και η Πρεσβεία της Γαλλίας. Κοινός στόχος μας μέσα από τη συμμετοχή στο μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ ψηφιακής καινοτομίας είναι η προσέλκυση επενδύσεων αλλά και η ανάπτυξη διεθνώς ανταγωνιστικών προϊόντων στον τομέα της Δημιουργικής Βιομηχανίας».