Έκτακτη είδηση πριν λίγο στο France 24, η απόφαση του υποψηφίου του κόμματος των Πρασίνων της Γαλλίας, Γιανίκ Ζαντό, να αποχωρήσει από την κούρσα των προεδρικών εκλογών του Απριλίου.

Ο Ζαντό, ανακοίνωσε πως υποστηρίζει τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών, Μπενουά Αμόν. «Αποσύρομαι, για να πάρω μέρος σε μια μεγάλη περιπέτεια», είπε στο σταθμό France 2, αναφερόμενος στη «θαυμάσια» συμφωνία που έγινε νωρίτερα με τους Σοσιαλιστές. Δημοσκοπήσεις έφεραν τον Ζαντό να συγκεντρώνει πολύ μικρό ποσοστό, 1-2%. Ο Αμόν έρχεται τέταρτος μέχρι τώρα, με ποσοστό που αν ισχύσει, θα τον αποκλείσει από το δεύτερο γύρο της 7ης Μαίου. Έχει ζητήσει από τον αριστερό Ζαν Λυκ Μελανσόν να συνταχθεί μαζί του, αλλά μέχρι τώρα, ο Μελανσόν έχει αρνηθεί.

Μπαϊρού υπέρ Μακρόν

Σε άλλες εξελίξεις, ο κεντρώος πολιτικός Φρανσουά Μπαϊρού ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι πως θα στηρίξει τον ανεξάρτητο κεντρώο, Εμμανουέλ Μακρόν. «Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση και θεωρώ πως αυτή, απαιτεί εξαιρετική απάντηση. Αποφάσισα να προσφέρω στον Μακρόν μια συμμαχία», είπε στους δημοσιογράφους.  Ομολόγησε πως είχε μπει στον πειρασμό να κατέλθει υποψήφιος, αλλά συνειδητοποίησε πως πολλοί υποψήφιοι, θα ενίσχυαν τις πιθανότητες της ακροδεξιάς να ανέλθει στην εξουσία. Το 2012, ο Μπαϊρού είχε στηρίξει τον Φρανσουά Ολάντ.
Μια γυμνόστηθη διαδηλώτρια εισέβαλε σε συγκέντρωση της Μαρίν Λεπέν στο Παρίσι, όπου η ακροδεξιά υποψήφια είχε αρχίσει να εκφωνεί ομιλία για την εξωτερική πολιτική. «Μαρίν, η δήθεν φεμινίστρια», φώναξε η διαδηλώτρια, μέλος της ομάδας Femen, πριν τρεις σωματοφύλακες της Λεπέν την απομακρύνουν.  Η Λεπέν υπογραμμίζει το ότι είναι η μόνη γυναίκα υποψήφια, για να ενισχύσει τα ποσοστά της από γυναίκες. Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση Femen λοιδώρισε και ως επικοινωνιακό τρικ, την άρνηση της Λεπέν να φορέσει μαντήλα στη διάρκεια επίσκεψής της στο Λίβανο. Δεν υπάρχει ο,τιδήποτε στο πρόγραμμα της, έγραψε η Femen στη σελίδα της στο Facebook, που να προωθεί την απελευθέρωση των γυναικών, ούτε κάποια πρόταση για την ισότητα των φύλων.