Μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας: Πότε έρχονται, πόσο «κοστίζουν», ποιους αφορούν

Επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα πραγματοποιεί αύριο, Παρασκευή 3 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Καζνέβ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα και θα απευθύνει μήνυμα αλληλεγγύης και φιλίας της Γαλλίας προς τον ελληνικό λαό και τις αρχές της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι γάλος πρωθυπουργός μετά την συνάντησή του με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, πριν 15 μέρες,  τόνισε ότι «πρέπει να διατηρήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη» και σημείωσε πως – αν και η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να προωθεί την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων – δεν πρέπει να αναγκαστεί να επιβάλλει «αφόρητα» μέτρα.

Σύμφωνα με γαλλικές διπλωματικές πηγές, ο κ. Καζνέβ θα συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και από τον υφυπουργό ευρωπαϊκών υποθέσεων Αρλέμ Ντεζίρ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο Γάλλος πρωθυπουργός θα συναντηθεί με στελέχη γαλλικών επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα και θα παρευρεθεί σε συνεδρίαση σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για τους αιτούντες άσυλο που θα μετεγκατασταθούν στην Γαλλία κατά τον μήνα Μάρτιο.

Επιπλέον θα συναντηθεί με το προσωπικό του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας και της Γαλλικής αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών καθώς και με τη γαλλική κοινότητα στην Ελλάδα.