Πρώην πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου θα βρίσκονται ανάμεσα στους 200 και πλέον ομιλητές του 2ου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών. Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει αύριο Πέμπτη 02 Μαρτίου στις 17.30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Πρόκειται για ένα μοναδικό για την χώρα μας συνέδριο το οποίο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 05 Μαρτίου και στο οποίο θα παρευρεθούν περισσότερες από 250 προσωπικότητες για να συζητήσουν 41 θέματα που απασχολούν την πορεία του κόσμου, της Ευρώπης και της χώρας μας.

Ειδικότερα, θα συμμετάσχουν ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνών οργανισμών, σημαντικά think-tank του εξωτερικού, νυν και πρώην Υπουργοί, πρώην Πρωθυπουργοί και πολύ σημαντικοί εκπρόσωποι της εγχώριας και διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ενδεικτικά τα ονόματα των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Σημίτη, Λουκά Παπαδήμου και του πρώην υπηρεσιακού πρωθυπουργού και προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτη Πικραμμένου, του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, της αρχηγού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.

Τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο θα εκπροσωπήσουν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης κι ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Πασχάλης Αποστολίδης.

Στο Φόρουμ θα παρέμβουν επίσης, μεταξύ άλλων εκπροσώπων ευρωπαικών και διεθνών θεσμών, οι Ευρωπαίοι επίτροποι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Χρήστος Στυλιανίδης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόιερ, ο πρόεδρος του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ESM, Ρόλφ Στράουχ.

Κεντρικός ομιλητής, στις 20.30 στο αυριανό δείπνο θα είναι ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος.