Διήμερη  γιορτή για την ανάδειξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας διεξάγεται σήμερα και αύριο στο πάρκο για το παιδί και τον πολιτισμό (οδός Τριφυλλίας και Λάμψα στους Αμπελοκήπους). Πρόκειται για την 1η Γιορτή Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας του δήμου Αθηναίων η οποία δίνει το δικό της μήνυμα ότι υπάρχει και αναπτύσσεται στην πόλη.

Η εκδήλωση είναι σχεδιασμένη για να αναδείξει μέσα από εκθέσεις, βιωματικές δράσεις, ζωντανά εργαστήρια και ομιλίες  το χώρο και το έργο κοινωνικών επιχειρήσεων και  φορέων του οικοσυστήματος  στην πόλη.

Στόχος  του εορταστικού διημέρου «Let’s Be Social Athens» είναι να έρθουν οι πολίτες κάθε ηλικίας σε επαφή με την κοινωνική επιχειρηματικότητα στην Αθήνα, μέσα από τη συμμετοχή των κοινωνικών επιχειρήσεων και των φορέων του οικοσυστήματος.

Την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης θα υπάρξουν  δύο στοχευμένα θεματικά εργαστήρια για τον σκοπό της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην σύγχρονη πόλη και την δημόσια χρήση των ελεύθερων χώρων. Επίσης,  αύριο είναι προγραμματισμένη  ημερίδα αφιερωμένη στον «Ρόλο της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Κοινωνική Πολιτική», ενώ στην συνέχεια θα γίνουν  pop up δράσεις για μικρούς και μεγάλους από Κοινωνικές Επιχειρήσεις και Φορείς του Οικοσυστήματος καθώς και μία ειδική Έκθεση όπου θα παρουσιάσουν το έργο τους.

Διοργανωτής της γιορτής είναι το «Επιχειρώ Κοινωνικά», το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων.

Παράλληλα, συμμετέχουν οι κοινωνικές επιχειρήσεις: Baby Feat, Birdland, Blood-e, CooCoo Creations, Wise Greece, Yoga στο Άλσος, Άγγιγμα Ζωής, Η Συντεχνία του Γέλιου, ΚΟΙΣΠΕ Διαδρομές, Μαργαρίτα, Μελανθώ, Σχεδία, Το Ροκάνι, PRES, Μέντορες ΚΟΙΝΣΕΠ, Μύρτιλλο.

Επιπλέον,θύλακες κοινωνικής επιχειρηματικότητας της γιορτής είναι: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιmpact Hub, Αshoka Greece, Solidarity Mission, Action Finance Initiative – AFI,  Fair Trade Hellas, Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, Επιχειρώ Κοινωνικά.