Την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, αποκαλεί «Μαρία Αντουανέτα της Ελλάδας» ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair, Ντέιβιντ Ο’ Μπράιεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής». Μάλιστα ο κ. Ο’ Μπράιεν θεωρεί πως η Υπουργός είναι υπεύθυνη που η Ελλάδα χάνει οκτώ πτήσεις την ημέρα δύο μήνες νωρίτερα.
«Μαρία Αντουανέτα της Ελλάδας» αποκαλεί ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair, Ντέιβιντ Ο’ Μπράιεν, την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής».

«Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, το μόνο που ανακοίνωσε ήταν ένα πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, το οποίο είναι εξαιρετικό για τους ωφελούμενους, όμως δεν είναι δυνατόν η στρατηγική για τον τουρισμό να περιορίζεται στην ανακύκλωση των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων» σχολίασε ο Ο’ Μπράιεν κάνοντας λόγο για έλλειψη προτάσεων για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην απόφαση της εταιρείας να σταματήσει νωρίτερα τις πτήσεις προς Ελλάδα, σημειώνει:

«Έχουμε αποστείλει 25 επιστολές τα τελευταία δύο χρόνια αλλά έχουμε λάβει μόλις τρεις απαντήσεις, σε καμία όμως από αυτές δεν υπάρχει ανταπόκριση, θετική είτε αρνητική, στις προτάσεις μας. Στις απαντήσεις αυτές, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά δήλωσε ότι οι προτάσεις της Ryanair για αύξηση των επισκεπτών κατά 5 εκατ. σε ορίζοντα τριετίας δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της».

Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Ο’ Μπράιεν, η εταιρεία «εξαναγκάστηκε να λάβει αυτή την απόφαση» μετά και την επιστολή της 18ης Μαρτίου 2016, όπου αναφερόταν ότι η αρχή των ακυρώσεων θα γίνει από το νησί της Κω. «Τακτική με την οποία η ελληνική αγορά χάνει οκτώ πτήσεις την ημέρα δύο μήνες νωρίτερα. Ίσως επειδή η υπουργός ήταν πολύ απασχολημένη με την έκθεση στο Μαϊάμι», σχολιάζει ο κ.Ο’ Μπράιεν.