Πανικός έχει πιάσει τους χρήστες του Twitter μετά τις αναφορές περί διαρροής εκατομμυρίων usernames και κωδικών χρηστών του στο dark web. Μάλιστα, όπως φαίνεται, πολλά διατέθηκαν προς… πώληση.

Όπως αναφέρει δημοσίευση στο επίσημο blog του twitter, οι πληροφορίες αυτές δεν αποκτήθηκαν ύστερα από «χακάρισμα» των server. Αντίθετα, εκτιμάται πως η συλλογή τους έγινε μέσω συγκέντρωσης πληροφοριών από άλλες πρόσφατες παραβιάσεις ασφαλείας, δραστηριότητα κακόβουλου λογισμικού που υποκλέπτει κωδικούς, ή έναν συνδυασμό και των δύο.

«Διασταυρώσαμε τα δεδομένα με τα αρχεία μας. Ως αποτέλεσμα, ένας αριθμός λογαριασμών στο Twitter υποδείχτηκαν για έξτρα προστασία. Λογαριασμοί με άμεση έκθεση κωδικού κλειδώθηκαν και απαιτούν reset κωδικού από τους κατόχους τους».

Εάν οι πληροφορίες του λογαριασμού στο Twitter επηρεάστηκαν από κάποιο πρόσφατο συμβάν παραβίασης ή διαρροής, «τότε θα έχετε ήδη λάβει ένα email όπου λέγεται πως ο κωδικός του λογαριασμού σας πρέπει να γίνει reset. Ο λογαριασμός σας δεν θα είναι προσβάσιμος μέχρι να το κάνετε, για να διασφαλίζεται ότι μη εξουσιοδοτημένα άτομα δεν έχουν πρόσβαση».

Στο μεταξύ σήμερα είχαν κυκλοφορήσει αναφορές ότι Ρώσος χάκερ με το ψευδώνυμο Tessa88 ζητούσε 10 bitcoins (κάτι παραπάνω από 5.000 ευρώ) για να παρέχει πρόσβαση σε μια λίστα 32 εκατ. ονομάτων.

Σύμφωνα με το BBC, η εταιρεία ασφαλείας Leaked Source, που ήταν η πρώτη που μοιράστηκε κωδικούς για τη λίστα, είπε πως η ανάλυση υπέδειξε πως οι πληροφορίες προήλθαν από PC μολυσμένα με κακόβουλο λογισμικό υποκλοπής δεδομένων.